Navalnyj, čeští politikové, pokrytectví a rasismus: Čeští politikové působí nepřesvědčivě a komicky

16. 2. 2024 / Jan Čulík

čas čtení 6 minut
Foto: Izraelci právě vyvraždili úplně celou tuto rodinu. Proti tomu čeští politikové neprotestují, zatímco vyjadřují svůj šok z děsivé smrti Alexeje Navalného. Upřímnost jejich protestů proti Navalného smrti to poněkud zpochybňuje.

112 lidí bylo v Gaze Izraelem usmrceno za posledních 24 hodin, 157 zraněno. Mnoho lidí zůstává pod troskami, protože izraelské jednotky brání záchranným týmům je vyhrabávat:


Po šokující zprávě o náhlé smrti Alexeje Navalného vyjadřují na Twitteru své rozhořčení a svou hrůzu VŠICHNI čeští politikové a hodně českých novinářů, jistě, poněkud bezmocně, protože i když to skutečně je šokující, přestože nepřekvapivá zpráva (kolik lidí v Rusku a na Ukrajině už Putin zabil??) nedokážeme proti tomu dělat vůbec nic.

Potíž je, že všechny ty hromadné protesty českých politiků proti smrti Alexeje Navalného působí nesmírně nepřesvědčivě.

Proč?

 


Protože titíž čeští politikové a novináři podivuhodným způsobem mlčí jak zařezaní, zatímco pokračuje masivní izraelské vraždění civilistů, žen a dětí a systematické bourání všech budov v pásmu Gaza.

Naše rozhořčení nemůže být selektivní. Pokud zcela zjevně selektivní je, působíme nepřesvědčivě, jako podvodníci, pokrytci a blbci. 

Do vlny jednotného odsuzování smrti Alexeje Navalného od českých politiků pronikají na mém Twitteru dále hrůzné informace a záběry o izraelském  vraždění civilistů v Gaze, o němž čeští politikové výmluvně mlčí.

Věděli jste například, že zatiímco čeští politikové odsuzují smrt Alexeje Navalného, Izrael vyvraždil celou tuto rodinu? Proč se k tomu nevyjadřují Petr Pavel nebo Petr Fiala?


70 procent civilní infrastruktury v Gaze Izrael zničil. Zjevně to není boj proti Hamásu. Proti tomu čeští politikové neprotestují nijak.



O ČEM ČEŠTÍ POLITICI MLČÍ:
 
Palestinský velvyslanec ve Spojeném království uvedl, že při izraelských úderech v Rafáhu zahynulo osm jeho příbuzných

Husam Zomlot konstatoval, že mezi členy rodiny, kteří zemřeli při úkrytu v tomto městě, jsou sedmiletá dvojčata a patnáctiměsíční batole
 

Palestinský velvyslanec ve Spojeném království uvedl, že osm jeho příbuzných, kteří se ukrývali ve městě Rafáh na jihu Gazy, bylo zabito při izraelském útoku.

Husam Zomlot identifikoval dívku na znepokojivé fotografii, která byla široce sdílena na internetu, jako sedmiletou sestřenici své manželky Sidru Hassounovou. Na snímku, který byl zveřejněn na sociálních sítích, je vidět Sidřino tělo visící z trosek budovy po pondělních útocích na Rafáh.

Zomlot ve středu sdílel rozmazanou verzi snímku spolu s fotografiemi svých dalších příbuzných, které zveřejnil na Twitteru: "Toto je sedmiletá Sidra, sestřenice mé ženy. Náraz izraelské rakety byl tak silný, že ji vymrštil ven a její zohavené tělo zůstalo viset z trosek zničené budovy v Rafáhu před 48 hodinami."

Uvedl, že Sidřino dvojče Suzan bylo rovněž zabito, stejně jako jejich patnáctiměsíční sourozenec Malik, rodiče Karam a Amouna, prarodiče Suzan a Fouzy a strýc Muhammad.

"Rodina byla vysídlena ze severu Gazy a ukrývala se v Rafáhu. Budeme neústupní, dokud nebudou odpovědní pohnáni před soud," řekl Zomlot.

Politici ve Spojeném království poslali Zomlotovi a jeho rodině kondolenci. Labouristický poslanec Richard Burgon řekl: "Husame, upřímnou soustrast. Nedokážu si představit bolest, kterou vy a vaše rodina prožíváte. Příměří je tak zoufale potřebné, aby skončilo zabíjení a utrpení, a ti, kdo jsou za to zodpovědní, musí být pohnáni k odpovědnosti."

Zarah Sultana, další labouristická poslankyně, řekla: "Upřímnou soustrast vám i vaší rodině za vaši nezměrnou ztrátu, Husame. Za Sidru a desítky tisíc Palestinců, kteří byli zabiti, budeme i nadále bojovat za odpovědnost a spravedlnost."

Soustrast poslali také bývalý stínový ministr financí John McDonnell a labouristická poslankyně Nadia Whittomeová.

V mezinárodním měřítku rostou obavy z vyhlídky na pozemní ofenzívu v Rafáhu, kde se ukrývá více než milion vysídlených Palestinců. Podle údajů izraelského ministerstva zdravotnictví, které řídí Hamás, bylo při izraelském útoku na Gazu zabito již více než 28 663 lidí, převážně žen a dětí.

Americký prezident Joe Biden ve čtvrtek znovu sdělil izraelskému premiérovi Benjaminu Netanjahuovi, že by neměl přistoupit k vojenské akci v Rafáhu bez věrohodného a proveditelného plánu na ochranu palestinských civilistů, uvedl Bílý dům.

Zdroj v angličtině ZDE
 

0
Vytisknout
4756

Diskuse

Obsah vydání | 20. 2. 2024