Zdražování ovesných vloček vede k fašismu

22. 11. 2022 / Wenzel Lischka

čas čtení 3 minuty
 

Že zdražování ovesných vloček vede k fašismu, jsem si uvědomil v našem místním českém supermarketu, který patří německé obchodní síti. Osobně se zdražováním ovesných vloček z mnoha důvodů souhlasím. A navíc se nechci mstít Němcům za Sudety.

Stalo se to u regálu s cereáliemi, kde jedna česká důchodkyně sprostě nadávala na nové zdražení ovesných vloček. Nějaká III. světová válka jí byla úplně ukradená. Zajímá jí pouze konzum, a stejně do švestek možná nevydrží.

 

Naši důchodci žádnými vznešenými cíli nijak neoplývají. Koncept globální liberální demokracie snadno prodají za misku ovesných vloček. Je jim zcela ukradené, jak budou žít naše děti. Ostatně stejně jako našim dětem je zcela ukradené, jak žijeme my, jejich rodiče a prarodiče.

Mladí se pragmaticky angažují v konceptu globální liberální demokracie, kterému staří občané jenom překážejí. Nekupují si každý rok nové modely drahých mobilů, nevyznají se v internetovém bankovnictví a kvůli své digitální zaostalosti raději nechodí ani na sociálku. Senioři nás prostě všechny ekonomicky vyčerpávají. Snižují růst hospodářských výnosů a posouvají nás ke kulturní a ekonomické zaostalosti.

Všechno souvisí se vším. Nad všemi protiklady panuje univerzální jednota. Proto lze snadno dovodit, že zdražování ovesných vloček vede k fašizaci naší demokratické společnosti. Ostatně není to poprvé, kdy demokracie vedla přímo k fašismu a nacizmu.

Mne ta vzteklá důchodkyně však nijak neoklamala. Snadno jsem prohlédl její průhledný manévr. Ona těmi vločkami doma krmí slepice, jejich vajíčka prodává na černém trhu, a neplatí daně ze zisku. Kdybychom to tak dělali všichni jako ona a ty nadnárodní korporace, kam bychom přišli?

Jsme v krizi a ve válce, a tak bychom měli šetřit. Krmit ovesnými vločkami slepice nebo důchodkyně není rozhodně nijak výhodné. Měli bychom raději šetřit, kde se dá.

Například pořádání prezidentských voleb a předvolebních kampaní je zcela zbytečné mrhání penězi, když ty volby tak jako tak určitě vyhraje jeden z demokratických agentů bývalé StB. Za ušetřené peníze bychom mohli poslat rakety na Ukrajinu a pěkně napálit Rusa.

Ony ty ovesné vločky nejsou nic moc. Jsou plné roztočů a moučných červů. Jíst hmyz se dnes sice široce doporučuje, ale naše populace na to není zatím nijak zvyklá a proto trpí alergiemi. I z těchto zdravotních důvodů nejsem proti zdražování cereálií.

Jiným důvodem, proč je zdražování ovesných vloček správné, jsou naše ekonomické vazby na Německo. Pokud nám německé supermarkety nebudou prodávat naše české ovesné vločky, jejich zisky se budou snižovat, a proto Němci zkrachují. Jelikož jsme na Německu hospodářsky závislí, přijdeme pak na buben i my.

Ta dialektika je pěkná potvora. Zdánlivě bezvýznamné ovesné vločky mohou snadno narušit velice křehkou kosmickou rovnováhu.

1
Vytisknout
4311

Diskuse

Obsah vydání | 23. 11. 2022