Hysterie v Británii: Televize BBC "omylem" odvysílala záběry stihaček Spitfire, jak útočí proti Evropě...

31. 1. 2019

čas čtení 2 minuty

Panebože, on to nebyl vtip... Aha, a byl to jen "omyl"... říkají, ne důkaz probrexitové zaujatosti BBC. Er... Tak dobře...



Při středečních večerních zprávách televize BBC v 18 hodin byla informace o tom, že Theresa Mayová znovu poletí do Bruselu "konfrontovat" "nespolupracující" evropské činitele se svými požadavky záběry anglických stihaček Spitfire útočících proti Německu za druhé světové války. BBC se ve čtvrtek omluvila, že prý šlo o "omyl", kritici BBC, kteří systematicky poukazují na její probrexitovou zaujatost, pohlížejí na tuto omluvu skepticky.





Britský automobilový průmysl oznámil, že v důsledku brexitu poklesly investice do britských automobilek o 50 procent. Jak informujeme na jiném místě, banka Barclays přesouvá kvůli brexitu 166 miliard liber z Británie do Dublinu v Irské republice.

Totéž dělá i hlavní brexitérský fundamentalista, poslanec a makléř Jacob Rees-Mogg.

Britský Institute for Government varuje, že není možné, aby britský parlament včas schválil před brexitem dne 29. března 6 klíčových zákonů, nemluvě o 500 statutárních právních instrumentech. 10 z 12 britských pohraničních a imigračních počítačových systémů není připraveno na pobrexitové pasové kontroly.

Není jasné, jak za osm týdnů budou britští farmáři a rybáři prodávat své produkty do Evropské unie. Není jasné, zda bude mít Británie přístup k evropským lékům.

Farmaceutický gigant Johnson & Johnson se obává, že chaos v přístavech bude znamenat narušení dodávky životně důležitých léků. Britská vláda "ujistila" veřejnost, že lékům "dá přednost před dodávkou potravin" a připravuje "železnou zásobu" balíčků pro léčení traumat.  ZDE  (To veřejnost zrovna neuklidnilo.)

Britské školy zřejmě nebudou schopny pro žactvo poskytovat obědy zadarmo, protože nebudou mít k dispozici dost potravin. ZDE

Neexistují žádné přípravy v oblasti bezpečnosti - Británie nemá dojednáno s EU výměnu otisků prstů, dat či DNA podezřelých osob. Existuje absolutní právní vakuum.

V této situaci tento týden hlasoval britský parlament PROTI odložení data brexitu.

Před Dolní sněmovnou trvale demonstrují maniaci s transparenty - odchod z EU bez dohody - žádný problém!





0
Vytisknout
7126

Diskuse

Obsah vydání | 4. 2. 2019