Pro stoupence Czexitu: Země odcházející z EU ztratí veškerou regulační infrastrukturu, octne se v černé díře

9. 5. 2018

čas čtení 2 minuty
 

Proto je vůči EU odcházející země v nesmírně slabém postavení

Odchod Británie z EU uvrhne všechno, od letecké dopravy až po zdravotnictví, v naprostý chaos. Británie totiž přijde o regulační infrastrukturu. Evropská unie to ví, proto můýže zaujmout tvrdou linii. Britští stoupenci brexitu to nevědí, proto jsou tak nebezpeční.



Jakmile země vstoupí do EU, začne sdílet její regulační infrastrukturu. Vstoupíte do regulační sítě, jejímž cílem je ulehčit fungování obchodu a všeho po celém evropském kontinentu. Léky licensuje Evropský úřad léků. Autorská práva pro nově vypěstované druhy rostlin zaručuje Evropský úřad pro rozrůzněnost rostlin. Bezpečnostní kontroly letadel pro letecký provoz zajišťuje Evropský úřad pro leteckou bezpečnost. Právní zázemí pro dopravu jaderného materiálu zaručuje Euratom.

>Země, která odejde z Evropské unie, jak to plánuje Británie pro březen 2019, ztratí přístup k těmto regulačním infrastrukturním orgánům. Británie si bude muset vytvořit celou novou regulační infrastrukturu. To bude nesmírně nákladné a bude to trvat velmi dlouho. 

Nebudou schvalovány žádné nové léky, nebude existovat autorské právo, nebudou létat letadla z Británie do Evropy, nebudou se dovážet do Británie radioaktivní izotopy na léčbu rakoviny. Tak to dopadne, pokud Británie vypadne z EU bez dohody, což v současnosti vypadá velmi pravděpodobné.

Evropská unie bude mít po odchodu Británie z EU úplně stejný systém regulační infrastruktury jako před ním. Británie bude mít černou díru. Britská vláda absurdně "jedná" o přípravě nových celních předpisů pro obchod z EU. Rovná se to hraní šachů a nazývání toho "vojenskou kampaní". Britská vláda nevytváří žádnou infrastrukturu, která by dokázala realizovat požadavky, které činí. 

0
Vytisknout
6263

Diskuse

Obsah vydání | 10. 5. 2018