Dobré plody

29. 1. 2018

čas čtení 1 minuta

Mnohým je líto, že se pan profesor Drahoš prezidentem nestal a jsou z toho teď smutní. Ale je zde přitom zároveň i velmi mnoho dobrého. Myslím, že je ve společnosti hmatatelně cítit demokratické vzepětí, konstatuje na Facebooku Hayato Okamura. Nově se propojilo množství lidí dobré vůle z různých okruhů. O politiku se začalo zajímat nemálo mladých. Nepochybně tak došlo k aktivizaci občanů v celé naší zemi. To všechno přece může - a věřím, že skutečně bude - pokračovat dál.

Tomio nyní usiluje o rychlé vystoupení naší země z Evropské unie, a pak i z NATO. Zároveň se snaží o zestátnění veřejnoprávních médií (České televize a Českého rozhlasu) - aby jim nasadil náhubek a zabránil jim v kritice svých kroků. A mezinárodně nás potáhne jednoznačně na Východ.

Tomu všemu bude nutné se důrazně postavit. Historie se, jak se zdá, jakoby zrychluje. A nikdo z nás nestojí mimo ni.

Jsem přesvědčen, že v této vážné situaci by pan profesor Drahoš, ale i Pavel Fischer, dr. Marek Hilšer a pan Michal Horáček měli zvážit kandidaturu do Senátu - a to rozhodně už letos, bez zbytečného odkladu.

I v Senátu bude totiž naléhavě zapotřebí se snahám o vystoupení z EU a NATO - a o znevolnění veřejnoprávních médií energicky postavit. Bude přitom neobyčejně potřeba statečných senátorů - opravdových osobností.

0
Vytisknout
9704

Diskuse

Obsah vydání | 31. 1. 2018