Británie zchudne o 8 procent, pokud vypadne z EU bez dohody

30. 1. 2018

čas čtení 1 minuta



Všechny varianty odchodu Británie z EU povedou k jejímu zchudnutí, zjistila tajně britská vláda



Během následujících patnácti let se sníží příjem Británie o 8 procent, pokud nedojde mezi EU a Británií k uzavření uspokojivé dohody a Británie jen tak z EU vypadne. Pokud dojde k uzavření dohody Británie s EU jen na základě zásad Světové organizace pro obchod, Británie zchudne  5 procent. Pokud by Británie setrvala po odchodu z EU v jednotném evropském trhu, zchudla by o 2 procenta.

To je zjištěním tajné zprávy britské vlády, která měla být tento týden předložena ministrům, avšak byla prozrazena tisku a v úterý dopoledne vyvolává v britských médiích vřavu.

Protibrexitoví aktivisté mezitím naléhají na Jeremyho Corbyna, aby se zbavil ohledně brexitu svých pitomých ultralevicových mýtů. Corbyn chce odejít z EU, protože se domnívá, že EU by jeho vládě zabránila ve znárodnění britské železnice a v poskytování dotací jednotlivým sektorům průmyslu. Labourističtí poslanci Heidi Alexander a Alison McGovern argumentují, že to vůbec není pravda. Uvedli sbírku analýz k tomuto tématu, kde záležitost vysvětlují podrobně.

Ekonomický úpadek Británie po odchodu z EU, který nyní přiznává i probrexitová britská konzervativní vláda, je vážným varováním pro české euroskeptiky flirtující s odchodem ČR z EU, poznamenává Jan Čulík.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
9089

Diskuse

Obsah vydání | 1. 2. 2018