Francie požaduje, aby Británie přijala více než 1000 uprchlických dětí

28. 10. 2016

čas čtení 1 minuta


V kontejnerech u Calais je nyní ubytováno téměř 1500 dětí. Některé děti, které měly přijít do Británie, se ztratily

Francouzští činitelé požadují, aby Británie přijala více než 1000 uprchlických dětí, které jsou nyní dočasně ubytovány v kontejnerech na místě zlikvidovaného uprchlického tábora v Calais. Jak předseda regionální rady ve Francii i ředitel oficiálního francouzského úřadu pro uprchlíky Ofpra zdůraznili v pátek večer, že Británie musí přijmout všechny tyto nezletilé uprchlíky.

Xavier Bertrand, předseda regionální rady Hauts-de-France, poukázal na to, že Británie přijala jen 300 dětí, a dodal: "Nyní potřebujeme, aby britská vláda realizovala a zrychlila přijímací proces pro všechny nezletilé uprchlíky do Spojeného království. Je to otázka lidskosti a lidské důstojnosti."

Pascal Brice, šéf francouzského úřadu pro uprchlíky Ofpra, řekl, že vzhledem k tomu, že Francie přijala 4400 dospělých uprchlíků, je jenom férové, aby Británie převzala svůj podíl odpovědnosti. "Udělali jsme za Británii práci a staráme se o dospělé," řekl. "To nejmenší, co Británie může udělat, je, že se postará o děti bez doprovodu rodičů, kteří jsou v dočasném ubytování a mají vazby na Británii."

Po likvidaci uprchlického tábora v Calais uvedla jedna humanitární organizace, že v Paříži došlo k velkému nárůstu počtu žadatelů o azyl, kteří spí na ulici.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5481

Diskuse

Obsah vydání | 31. 10. 2016