Bodláky Václava Duška

Chlapů ubylo

3. 12. 2015 / Václav Dušek

čas čtení 3 minuty

Není levé, co je pravé a není pravé, co je levé. Omyl, levost a pravost se u nás stírá, a někdy si vypomáháme levostředem a pravostředem a levopravem a pravolevem i tupolevem. Husitská bojová lest je v nás zakořeněna staletí. A doba pobělohorská v nás vytvořila silné geny korouhviček - jednou doleva, jednou doprava, podle muziky, podle doby, módy, potřeby, mezinárodního klimatu i různých klimakterických období. Kdo se zapletl do osidel klientely oboustranně prospěšného prorůstání politické moci s privátními ekonomickými interesy, toho za trest postihuje zhoubná choroba - profesionální ztráta paměti. Chybí chlapi… Ve světě lží, polopravd a hrubého násilí, jako by zmizeli.

Sociální sítě, odporné kanalizace anonymních břídilů, páchnou denně bez následků z odhalení. Fašounci se šponují, štětí jako vši na chlupu. Zhnědly nám šiky spravedlivých - střílí a pálí, vyhrožují a kaní jak lovečtí psi na myslivecké obětiny při honech. Naši hnědí hrdinové zatím nepochopili, v Sudetech už to víme, že nemají germánskou krev a mohli by nanejvýše sloužit nadřazené rase a držet ústa a krok. V kraji, kde jsou otřískané konvičky a konvice chybí, vsjó móžno.

Musíme se pořádně dívat, jak hysterióni a davoví vůdci koulí očkama, prskají, plivají moudra do terénu, mají skutečnou pravdu a návod, jak a kam podřídit barevnou kuličku svět. 

Ubohost tolerována. Nesnášenlivost podněcována i činiteli nejvyššími, kecalové vymámí i z jalové krávy tele; společnost zmítána stěhováním národů. Pravdy se nedobereš, ale proč jsou sila nafty v afrických koutech hlídána vojsky cizích zemí, snad Francie? Existují jasné dohody - nebo zamlčujeme náhody?! 

 Rabuj a budeš mít vystaráno. I dnes slyšíme nulovou celebritu významu luční kobylky, jak se rozplývá nad vybroušenými diamanty - kde se těžily, kdo je těžil, třeba malé děti? Kde leží obchody s tímhle drahokamem pekla, komu patří, kdo spravuje uloupené? 

Krasotinka, žabka s tělem bohyně, mozkem jepičím, žasne nad diamanty - divte se, poklekejte a zpívejte: Na stokrát pozdravujeme tebe, kamínku, že tě k nám na zem sneslo nebe!

Jaksi na okraj. Zpívalo se kdysi: Dej nám pánbůh kýbl bublin, ať nemusím topit uhlí! Bůh má jinačí a nemalé starosti, jak třeba ochránit slabé proti silným a geneticky narušeným bytostem. Prolomené limity. Koho to ve skutečnosti opravdu zajímá? Kde sehnat chlapy?

Kdyby všichni chlapi světa vyrazili k přestřižení pupeční šňůry teroristickým padouchům, země se mohla o milimetr o dva pohnout k ráji. Před cestou je však nutno přiznat, že šílenci zašťiťující se náboženským smýšlením prokazují ďábelskou znalost lidí - naverbují bojovníky s vymytými mozky, vraždí ve jménu boha slitovného - lež, lež, lež! Odporná lež!

Turkmenští spojenci Turků zmasakrují sestřeleného pilota a ječí a řvou Allahu akbar - potěš nás pánbíček, spojenecká nitka není křehkou. Nebo nám podstrčili do sítě sítí hranou taškařici?!

Ubohost - nevinní vražděni, mučeni, spravedlivá většina přihlíží.

Chlapů ubylo, žvanilů přibylo. Politická elitka k zulíbání. Volte s rozvahou. Občan zní hrdě pouze v případě, že má vyfutrovaný světonázor. K bolesti poznání - který je ovšem pravý? Středověk nezmizel. Stačí sledovat řádění zběsilých fanatiků. Jenže, kde vzít chlapy k odstranění odporného vředu lidstva v době blahobytu a dohodnutého míru - i přes míru.

0
Vytisknout
9023

Diskuse

Obsah vydání | 4. 12. 2015