Krávo, co to máš na hlavě? Píčo, sundej to!

Měla jsem zánět zvukovodů, musela jsem si vzít šátek. Stala jsem se terčem útoků, že jsem "muslimka"

4. 8. 2015

čas čtení 1 minuta

Posledních asi 10 dní jsem většinu času chodila se šátkem na hlavě. Ne z náboženských důvodů, ale kvůli komplikovanému zánětu zvukovodu, který se mi léčil pomaleji než je zvykem - doktorka mi proto doporučila mít zakryté uši. Ne neprodyšně, ne klapkami nebo něčím, co by tlačilo, šátek proto byl ideální varianta. I když jsem samozřejmě přemýšlela, jaké reakce by to mohlo vyvolat vzhledem k té probíhající xeno-hysterii..., píše na facebooku Petra Jell.

Minulý týden jsem strávila převážně na LFŠ a reakce tam byly většinou fajn - jen pár milých dotazů na to, odkud pocházím, jak to mám s vyznáním apod. Mimo bezpečnou zónu promítacích míst, okolí stanu Respektu a veganských restaurací už to ale bylo trochu horší. Divné pohledy, šeptání... a pak i urážky a pokřikování typu "Krávo, co to máš na hlavě?" a "Co si o sobě myslíš, p*čo? Sundej si to!"

Neřvali na mě žádní skini nebo nebezpečně vyhlížející extremisti. Byli to takoví ti "normální slušní Češi". Jasně, kromě nepříjemnýho pocitu se mi nic nestalo, ale ani tak to přece není normální. Bojím se o lidi, kteří vypadají trochu jinak. Bojím se těch slušných lidí, co přicházejí pomalu ale jistě o rozum. Bojím se toho, jaké nesmysly jsou lidi (včetně některých mých známých) ochotní poslouchat a věřit jim.

0
Vytisknout
8252

Diskuse

Obsah vydání | 6. 8. 2015