Bodláky Václava Duška

Lidé spěte

6. 8. 2015 / Václav Dušek

čas čtení 2 minuty

V totalitě bylo povinností pracovat. Dnes není povinnost kohokoli zaměstnat. Stěžuj si na lampárně, kverulante! Demokracie si s tebou poradí, ostatní odradí. Práce je dostatek – nesmíš koukat, že výplata bývá almužnou pro hladovějící po přepychu. Jak pravil moudrý politický otrapa, každý musí koukat, aby byl... a tak jich pár kouká, jak vás obrat, přizabít; kvůli dvacetikoruně okradou slepce, vozíčkáře, důchodce – mafiáni z Hulvátova, sebranka k odstřelu! V dinosauřím režimu byl nezaměstnaným mj. i Václav Havel. O práci se zajímal. Příkaz věrchušky zněl, nechat chlapce z Hrádečku vydusit ve vlastní šťávě. Chodíval sedávat ke konzumu ve Vlčicích. Kouřil cigaretu jednu od druhé a od druhé třetí, odkládal rozkouřené retko do rolety, šetřil. Určený asociál k pobavení lidu.

Vlčické tetky u Vlčického potoku, na mostku, vykládaly, jak malého muže nesmí statkář zaměstnat, i když se mu nedostává pracantů... Nu, pořádek musí být, i kdyby fotra věšeli, jak říkávali hospodští nádeníci!

Tehdy jsme se nestarali o spoluobčany jaksi globálně, což se nezměnilo. Vše se zdálo být zalito mlžným oparem kolem sluncem – ani dnes se nestaráme o potřebné a mrouskáme v demokratické vlažné lázni blahem, obklopeni bahnem. Co nám po bezdmovectví, samý ožrala a nemakačenko, tulák k nepotřebě... a matky samoživitelky, měly dát pozor. Už v historii římské dámičky dokázaly silou vůle neotěhotnět ... a k čemu meditovat nad nemocnými? Žili jistě proti zákonům zdraví. Co je slabé, musíme řádně oddělit!

Spíme hlubokým spravedlivým spánkem demokratických bloudů. Přihlížíme kovaným šejdířům, notorickým lhářům, pavím tanečníkům, šlapeme v politické snůšce pukavců. Přijímáme zaručené kořeněné pravdy investigativci, zvěstovateli nejen sociálních horrorů... divíme se diskutérům, kteří nepotřebují nesouhlasící protistranu k předvádění planého mudrlanství, nevnímáme starobince, chudé důchodce, mladé nezaměstnané flinky – to raději hledíme do světa, tam za humny mají pěkný bordel! Doma útulno, hlavně aby sladko vydrželo...

Pamatujte, že někteří lidé jsou už tak inteligentní, že se k ničemu nehodí.

U nás v Hulvátovu bytosti nešetříme, krom sebe! Dokážeme očernit, zničit, duchovně zavraždit. Nadrženi nasloucháme kazatelům hnusu. Bulvár, žádaná bible většiny.

Lidé spěte... měl vás rád.

0
Vytisknout
9167

Diskuse

Obsah vydání | 6. 8. 2015