Je Olomouc jeden velký myšlenkový koncentrační tábor?

4. 6. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

Vedení Lékařské fakulty univerzity v Olomouci vydalo šokující prohlášení týkající se víkendového "incidentu", kdy si někteří zahraniční studenti na Horním náměstí v Olomouci stěžovali na nenávistnou kriminální rasistickou kampaň skupiny Islám v České republice nechceme a jeden z nich se pokusil (!) strhnout jeden plakát IVČRN, obsahující urážlivé výroky a hate speech. Za tento pokus (!) o stržení tohoto plakátu ho údajně vyšetřuje Policie ČR. Trestné verbální činy, které páchá IVČRN, však nikdo nevyšetřuje.

Nikdo z olomoucké univerzity neměl tu slušnost, aby se veřejně postavil na obhajobu zahraničních studentů, kteří mají plné právo, aby jejich kultura a náboženství nebyly uráženy.

Naopak, vyšetřovaný student vydal omluvné prohlášení , které tak trochu připomíná sebeobviňovací projevy Milady Horákové či Rudolfa Slánského před stalinskými soudy. Student byl přímo či nepřímo donucen, aby v prohlášení vychvaloval Českou republiku a odsoudil "lidi, kteří jménem islámu konají ohavné činy". Nikdo z českých činitelů nevystoupil na obranu těchto zahraničních studentů a nepoukázal na to, že islamistický extremismus nemá nic společného ani s islámem, ani s muslimskou kulturou.

Student, který se pokusil o stržení urážlivého plakátu IVČRN, je vyšetřován, nikdo však nevyšetřuje ani netrestá kriminální verbální činy rasistů a extremistů z organizace IVČRN.

Anonymní "správci" Facebooku v České republice odmítají odstranit jejich stránky. Rasistické a urážlivé výroky na adresu cizinců jako "čmoudi", "holé prdele" a další jsou podle těchto českých "správců" Facebooku zcela v pořádku, "neporušují naše komunitní standardy".

Proč se žádný veřejný činitel nepostavil na obhajobu zahraničních studentů v Olomouci, kteří mají plné právo, aby jejich náboženství a kultura nebyly uráženy fašisty? Proč Policie ČR nestíhá verbální trestné činy páchané IVČRN? Proč Facebook jejich hate speech toleruje?

0
Vytisknout
15933

Diskuse

Obsah vydání | 5. 6. 2015