FANATISMUS V ČR:

Muslimové jsou "zlotřilí", členky Pussy Riot jsou "poběhlice" a Ukrajina je "fašistická"

28. 12. 2014 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

Tři čtenáři nám přes noc laskavě poskytli další důkazní materiál o ideologické zaslepenosti některých lidí v České republice, kteří jsou posedlí nesmysly, ačkoliv vůbec není obtížné si na dva při prokliky zjistit na internetu, jaká jsou fakta.

Fascinuje mě především opakované tvrzení některých fanatiků, v přímém rozporu s fakty, že "Muslimové jsou "zlotřilí", členky Pussy Riot jsou "poběhlice" a Ukrajina je "fašistická". Jeden čtenář například tvrdí, že "muslimové nikdy neodsoudili teroristické násilí". Na které planetě ten člověk žije? Zkuste si zadat do Googlu heslo "muslim clerics" (muslimští duchovní) a Google vám sám nabídne témata: "Muslimští duchovní proti Isis." "Muslimští duchovní odsuzují Isis." "Muslimští duchovní vydali fatwu proti násilí." "Muslimští duchovní vystupují proti terorismu." Objeví se vám desítky odkazů na prohlášení vysokých muslimských hodnostářů po celém světě, důrazně odsuzující extremistické násilí. Někteří čelní islámští duchovní vydali proti extremismu dokonce i muslimskou fatwu.

K ostatnímu se netřeba vyjadřovat. Zatímco západní strategie vůči zemím v ruském "blízkém pohraničí" je a byla drtivou většinou hloupá, sobecká, nekonstruktivní a neefektivní, západní přístup nemůže v civilizovaném světě omluvit ruskou anexi cizího území nebo vyvolání války a zabíjení prostřednictvím ruských jednotek na východní Ukrajině. Jak byste, milí čtenáři, reagovali, kdyby Německo okupovalo české Sudety a vysvětlilo by to argumentací, že se cítí ohroženo nebezpečím z Východu? :) Myslím, že budeme muset publikovat doslovné překlady textů některých ideologů dnešního ruského státu, aby si čtenáři mohli sami přečíst, s jakým druhem argumentace tu mají čest. Čtěte Dugina! :) - Tím samozřejmě nepopíráme, že politováníhodný nacionalismus pod tlakem ruských vojenských akcí zuří u některých lidí nyní na obou stranách konfliktu, ani to, že někteří kyjevští politikové pod tlakem událostí nejednají zrovna rozumně a chovají se ideologicky a doktrinářsky přesně tak, jako někteří čtenáři Britských listů, kteří to dělají z opačné strany. Činí samozřejmě chybu, protože Evropská unie ani Západ je v doktrinářské zaslepenosti nepodpoří.

Nevím, kde vzali čeští ideologičtí zaslepenci představu, že členky Pussy Riot jsou "poběhlice". Jejich punkovské protesty se nemusejí líbit šosákům, je však nesporné, že Pussy Riot jsou součástí levicového antikapitalistického a antiutoritářského hnutí. Žádné "pornografické akce" Pussy Riot nepořádá.

Člověk je nucen jen opakovat do zpitomnění, že skutečnost je vždy složitější a pokud si ji zkreslujeme, abychom vyhověli svým ideologickým předsudkům, škodíme jen sami sobě, protože se dostáváme do imaginárního světa virtuální reality.

0
Vytisknout
14702

Diskuse

Obsah vydání | 29. 12. 2014