Při nočním ostřelování Kramatorska zemřelo šest osob, dnes další oběti

1. 7. 2014

čas čtení 1 minuta

V důsledku dělostřelecké palby vedené na centrální čtvrti města Kramatorsk na severu Donbasu bylo poškozeno několik domů, nejméně šest osob zemřelo a je mnoho raněných.

Hlavní úder dopadl na budovu školy č. 24. Několik granátů dopadlo přímo před centrální vchod a jeden prorazil stěnu.

Domy č. 32 a 34 na ulici Bohdana Chmelnického byly vážně poškozeny. Výbuch srazil dva balkóny, zničeny jsou dva byty, vyražena všechna okna.

Dům č. 7 na stejné ulici dostal také několik přímých zásahů. Jeden z bytů byl zcela zničen.

Na prospektu Míru v č. 10 jeden byl v důsledku zásahu granátem zůstal bez stěny.

Dnes ráno byl v Kramatorsku ostřelován linkový autobus. Čtyři cestující zemřeli, pět jich bylo raněno. Zprávy neuvádějí, kdo vedl palbu a jakými prostředky.

V oblasti osady Karlovka nedaleko Doněcka probíhají boje mezi separatisty a vládními jednotkami.

V minulých dnech zpravodajství z města Kramatorsk na Facebooku přineslo zprávu o vraždě třiatřicetiletého dělníka závodu Energomašpecstaľ Michaila Špaka separatisty. Byl zabit večer 27. června v garáži, kde pracoval, když jim odmítl předat vlastní vozidlo. Špaka bili pažbami do hlavy, prostřelili mu obě nohy a nakonec jej střelili do plic. Oběť zemřela na vykrvácení několik set metrů od chirurgického oddělení centrální nemocnice.

Podle separatistů si Špak smrt zavinil sám, protože údajně ozbrojence napadl v opilosti.

V noci na dnešek separatisté ostřelovali strategicky důležité kramatorské letiště, které kontrolují vládní síly, a kontrolní stanoviště u Slavjanska. Letiště bylo ostřelováno z minometů, stanoviště z minometů a automatických granátometů.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

Podrobnosti v ukrajinštině:ZDE

0
Vytisknout
6418

Diskuse

Obsah vydání | 2. 7. 2014