Noam Chomsky přijal pozvání na olomouckou předpremiéru filmu Michela Gondryho Je muž, který je vysoký, šťastný?

2. 6. 2014

čas čtení 1 minuta

Tisková zpráva

Proslulý americký filozof a lingvista Noam Chomsky se zúčastní lingvistické konference Olinco (5. - 7. 6.) na Univerzitě Palackého v Olomouci. Při této výjimečné příležitosti se ve čtvrtek 5. 6. od 18 hodin ve filmovém klubu Pastiche filmz (Konvikt UP, Univerzitní 5) v Olomouci uskuteční předpremiéra dokumentu režiséra Michela Gondryho Je muž, který je vysoký, šťastný? Animovaná konverzace s Noamem Chomským. Slavný filozof, který inspiroval oscarového scénáristu a režiséra Gondryho, přislíbil organizátorům účast na projekci. Oficiální premiéra nejnovějšího Gondryho filmu, který zachycuje unikátní setkání dvou výjimečných mozků - zvídavého režiséra Gondryho a hvězdného intelektuála Noama Chomského, je součástí programu 40. Letní filmové školy Uherské Hradiště.

Noam Chomsky bývá označován za nejvlivnějšího globálního intelektuála. Gondryho dokument jej divákům představuje nejen jako velkého myslitele, autora klíčových teorií, ale také coby obyčejného muže, který hovoří o svém manželství, s nostalgií a humorem vzpomíná na dětství. Sérii rozhovorů na nejrůznější témata provázejí hravé animace vytvořené Michelem Gondrym.

Film Je muž, který je vysoký, šťastný? Animovaná konverzace s Noamem Chomským uvede do českých kin od 31. července Asociace českých filmových klubů, která je rovněž pořadatelem Letní filmové školy Uherské Hradiště.

Více o dalších filmech a akreditacích najdete na stránkách www.lfs.cz.

0
Vytisknout
5802

Diskuse

Obsah vydání | 3. 6. 2014