Odpovědi ex-poslance za ODS Šulce bych chtěl znát

26. 11. 2013 / František Štván

čas čtení 3 minuty

Předpokládám, že nejsem jediný, kdo si sem tam na adresu úspěšných(někam to dotáhli, byť to nutně neznamená, že byli společnosti prospěšní) politiků sem tam povzdechne(postěžuje), že se neumí vžít do situace obyčejných lidí a že to vlastně nepotřebují, neboť se jich osud obyčejných lidí v té nejhorší podobě(být odkázán na soc.systém) nikdy nedotkne. A hle, spletl jsem se. Úderem konce roku 2013 se poprvé ve svém životě stanu po 41 odpracovaných letech nezaměstnaným a půjdu se stejně, jak už učinil ex-hejtman a ex- poslanec za ODS Šulc, přihlásit na úřad práce.

Moc by mne zajímalo, jestli by "kolega" Šulc dokázal po této zkušenosti, neboť předpokládám, že se na "pracáku" zdržel jako každý jiný, přehodnotit pravicové ideologické klišé, že se každý může důstojně uživit prací vykonávanou v souladu s pracovním právem, pokud by však chtěl, neboť nezaměstnaným vyhovuje houpat se v měkké sociální sítí, do které je nutné, aby líní parazité společnosti poznali zač je toho loket, udělat řádné legislativní díry, neboť slušní a pracovití lidé nesmí na tuto skupinu sociálních příživníků, kteří se válí v posteli, když oni vstávají do práce, doplácet.

Tato často frekventovaná ideologická písnička mocných zprava (bohužel někdy i zleva) mi vždy zněla falešně a logicky po obdržení výpovědi ještě falešněji. Proto si dovolím nezaměstnanému "kolegovi" Šulcovi položit otázky.

Máte v tuhle chvíli stejný "hudební" sluch jako já? Byl jste na úřadu práce obklopen samými darmožrouty, nebo jste přehodnotil názor? Vazebně stíhaní politici zprava i zleva ho totiž po získání osobních zkušeností se sociální realitou např. našeho vězeňství mění naprosto běžně. Nebo snad potřebují zlepšit jen sociální podmínky vězněných?

Odpověď ano bych mohl jízlivě považovat za pravicový lobbing za zlepšení sociálních podmínek do kterých se mohou přijetím civilizovaných zákonů dostat sytí, kteří se živili a živí tím, že hladovým ze zásady nevěří. Bylo by pro nezaměstnané a sociálně potřebné přínosné, aby si mocní konečně uvědomili, že i jim se může stát, že se mohou nejen oni, ale jejich blízcí dostat do situace, kdy budou odkázáni pouze na sociální systém?

Podmínky ve vězeňství se po jejich nářcích nepochybně urychleně zlepšují, o čemž svědčí "krutý" vězeňský režim, který z ex-senátora za ODS Nováka, který byl odsouzen za nezákonné obohacení v řadech desítek miliónů korun na úkor řadových občanů, udělal údržbáře se samostatným pohybem mimo svoji celu na fotbalovém stadionu FK Teplice. Zvolili mocní správné pořadí při řešení sociálních problémů občanů?

0
Vytisknout
13311

Diskuse

Obsah vydání | 28. 11. 2013