MPSV nad osobami v hmotné nouzi láme hůl

11. 10. 2013

čas čtení 2 minuty

Jinými slovy, nevadí, že nemáte vodu, elektřinu, teplo, vzdělání a jíte odpadky z popelnice, pokud prokazatelně neprojevujete snahu zvýšit si příjem, nejste v hmotné nouzi, píše Petr Fridrich. Ale abych nebyl nařčen z toho, že překrucuji slova napsaná na stránkách MPSV, vysvětlím, co znamená "prokazatelnou snahu". Snahu prokážete registrací na místním úřadu práce a tím, že dodržíte termíny dohodnutých schůzek. Ty jsou nastaveny pevně úředníkem a při neomluveném příchodu jste z úřadů práce vyloučeni na půl roku.

Z lajdáka bezdomovcem

Takže stačí 2x zapomenout a máte půlroční dluh na zdravotním pojištění a jste bezdomovcem. Nevezme vás ani azylový dům (vyžaduje poplatek 100 Kč za noc). V situaci kdy jste na ulici, vás ihned okradou a nemáte tedy ani hodinky ani mobil, nelze tedy očekávat, že za půl roku přijdete na úřad práce a dodržíte termín (např. v 8:00 ve čtvrtek) další kontroly. Vím, že je to takřka nemožné, ale představte si, že bydlíte u teplovodních trubek a vyjídáte popelnice. Bez alkoholu, trávy a pervitinu to nedáte, donutí vás samo prostředí.

"Můžete jít pracovat jako společnice do Švýcarska, jak stojí na informační ceduli na půdě úřadu práce."

Co vám zbyde. Doufejte, že jste mladá a pohledná slečna co se nebojí, můžete jít pracovat jako společnice do Švýcarska, jak stojí na informační ceduli na půdě úřadu práce. Co budete dělat, asi odhadnete sami. Jen vám naznačím, že dnes jsou oblíbené hlavně noční kluby, které adoptovali ekonomickou strategii bufetů "all you can eat", kde budete spolupracovat s dívkami z ostatních zemí východní Evropy.

Nabídka je umístěná trefně pod letákem obsahující informace o druhém pilíři penzijního pojištění s výzvou "myslete na stáří". Myslete i vy na stáří.

0
Vytisknout
14420

Diskuse

Obsah vydání | 14. 10. 2013