Republikánský kandidát Herman Cain se vzdal své kandidatury na prezidenta

4. 12. 2011

čas čtení 1 minuta

Bývalý magnát, prodávající pizzu, republikánský prezidentský kandidát Herman Cain v sobotu "pozastavil" svou kandidaturu na amerického prezidenta. Cain je obviňován, že byl po 13 let nevěrný manželce. Tvrdí, že obvinění jsou lživá a že ranila jeho manželku a rodinu.

Cain byl velmi atraktivním kandidátem pro konzervativní křídlo v Republikánské straně, která se snaží nemuset nominovat jiného republikánského kandidáta, Mitta Romneyho, kterého konzervativci podezřívají, že tajně zastává levicové názory. Pravici se zejména líbil Cainův plán, že zavede v Americe rovnou daň. Svým smyslem pro načasování a smyslem pro humor byl Cain schopen využít silného hněvu v Republikánské straně pociťovanému proti prezidentu Obamovi.

Jenže Cain nebyl připraven na intenzivní pozornost médií. Dopustil se celé řady mediálních trapností, mimo jiné naprosto zmotal odpověď na otázku o Libyii, vůbec nevěděl, kde ta země leží. Největším problémem však bylo to, že se přihlásila celá řada žen, které Caina obvinily, že je sexuálně vydíral, když byl šéfem Národní asociace restauratérů. Koncem týdne se přihlásila Ginger Whitová, podnikatelka z Atlanty, která tvrdí, že s ní měl Cain dlouhá léta milostný poměr. Cain to popřel, i když přiznal, že Whitovou zná a že jí pomáhal finančně.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6004

Diskuse

Obsah vydání | 5. 12. 2011