BRITÁNIE:

Policejní špion podváděl milenku

24. 10. 2011

čas čtení 1 minuta

Bob Lambert, špion britské policie, který na dlouhá léta pronikl do britského protestního hnutí, se přiznal, že podvedl nevinnou ženu, s níž měl dlouhodobý sexuálni vztah, aby tím dodal důvěryhodnost své falešné totožnosti.

Deník Guardian odhalil sedm případů bývalých policejních špionů, kteří infiltrovali protestní hnutí, většinou v posledních deseti letech. Z nich mělo pět těchto špionů sexuální vztah se ženami, které netušily, že jejich partneři pracují pro policii.

Lambert se nyní své bývalé milence "hluboce omluvil" a uvedl, že je mu také líto, že podváděl "členy londýnské organizace Greepeace, kteří plně dodržovali zákony". Byla to pokojná protestní organizace.

Jeho bývalá partnerka, která nedávno zjistila, že její partner s dlouhými vlasy byl v osmdesátých letech policejní špion, uvedla, že má pocit, že byla "znásilněna". "Byl to sprostý trik a jsem opravdu naštvaná," řekla žena. "Dost mě to ranilo a ještě jsem to nepřekonala."

Policejní šéfové tvrdí, že policejním špionům je zakázáno mít sexuální poměr s aktivisty, které špehují. Avšak bylo zjištěno, že policisté mají erotický poměr s osobami, které špehují velmi často - poslední takový případ je z loňska.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
9159

Diskuse

Obsah vydání | 25. 10. 2011