Zeman neměl odejít hlavním vchodem

9. 3. 2023

čas čtení 1 minuta

Nemůžu si pomoci, ale jsem přesvědčen, že Miloš Zeman neměl odejít ze své funkce hlavním vchodem po skončení mandátu. Parlament ho měl odvolat pro vlasti/velezradu už dávno. To, že se tak nestalo, je podle mne velká chyba a ještě se nám to vrátí, píše na sociální síti vědec a ředitel Ústavu organické chemie a biochemie AV Jan Konvalinka.

V poslední době se připomínají různé Zemanovy vulgarity a lži. Já do konce života nezapomenu na to ponížení, které nám připravil na Albertově 17. listopadu 2015 (v té době byl autor prorektorem Univerzity Karlovy, pozn. red.). 

Albertov, skoro posvátné místo tradičních studentských demonstrací, si tenkrát pro Zemana zarezervoval spolek "Přátelé Ruska", a ačkoli měli demonstraci ohlášenou až na odpoledne, od ranních hodin obklopila náměstí Zemanova ochranka a na místo nevpouštěla ani akademické funkcionáře university. Ten člověk zneužil pro svou osobní mstu studentům, kteří ho rok předtím vypískali, bezpečnostní sbor tohoto státu. Policisté k budovám UK nepouštěli ani studenty, ani akademické pracovníky, jen členy Strany přátel Miloše Zemana a proruské kolaboranty.

Nikdy nepřestanu litovat, že jsme tehdy neprosadili radikálnější postup. Kdyby někdo něco podobného zkusil na Sorbonně, stavěly by se barikády. Tady jsme si nechali ukrást studentský svátek Martinem Konvičkou, Jelenou Vičanovou a jedním zlým, mstivým starcem. 

Byla to hanba.

3
Vytisknout
9351

Diskuse

Obsah vydání | 10. 3. 2023