Miroslav Sklenář: Nebyl jsem vyhozen z ministerstva zahraničních věcí

13. 5. 2022

čas čtení 2 minuty
Píše Miroslav Sklenář:

Dobrý den,

ve vašem článku s titulkem:

Josef Středula kandiduje na prezidenta Č(L)R

zmiňujete moji osobu a mimo jiné píšete, že:

Za svou práci pro čínské subjekty byl Sklenář dříve vyhozen z pozice poradce ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka.

 

Vím, že je to asi bohužel zbytečné a marné, ale přesto vás zdvořile žádám, abyste nelhali.

Moji spolupráci s ministrem Petříčkem jsme ukončili po vzájemné dohodě, jelikož byl naplněn její účel, nastolení normálního fungování dvou příspěvkových organizací Ministerstva zahraničí - Diplomatického servisu a Zámku Štiřín.

Naše vztahy nadále zůstali přátelské čehož budiž důkazem dnešní podpis Tomáše Petříčka na petičním archu na podporu kandidatury Josefa Středuly.

Fotografii tohoto podpisu jsem symbolicky pořídil v kavárně Slavia u stolu, kde jsme v roce 1999 seděli s Václavem Havlem, Hillary Clintonovou a Josefem Luxem a kde se domlouvalo jeho bohužel neúspěšné léčení v USA.

Jelikož také vidím, že vás velmi zajímá moje angažovanost v česko-čínských vztazích, dovoluji si jako bonus přiložit fotokopii zápisu, který mně v roce 2002 napsal Taiwanský prezident Chen Shui-Bian na závěr našeho hodinového rozhovoru mezi čtyřma očima v předvečer jeho inaugurace, na kterou mne jakožto vedoucího delegace České republiky vyslal Václav Havel.

Máte velkou pravdu, skutečnost je vždy složitější.

S přátelským pozdravem,

Miroslav Sklenář






K tomu píše Bohumil Kartous:

K panu Sklenářovi, který nás obviňuje ze lži za to, že citujeme zdrojovane informace, které nedokáže vyvrátit: “Šéfem Středulovy prezidentské kampaně je dlouholetý hradní protokolář Miroslav Sklenář, který působil ve strukturách čínské skupiny CEFC (posléze CITIC) a také jako poradce Jaroslava Tvrdíka v lobbistické Smíšené česko čínské komoře vzájemné spolupráce. “

“A druhým mužem u Středuly je Pavel Vlček, který má na starost strategii a komunikaci kampaně. Vlček dlouhé roky platil za velmi agilního lobbistu ruské společnosti Rosatom, jež usilovala o zakázku na stavbu jaderného reaktoru v Temelíně.”

Je vcelku nepodstatné, jak pan Sklenář odešel z MZV, podstatná je prokazatelna spolupráce s proxy strukturami Číny v ČR.

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-prezidentske-ambiciozniho-stredulu-tlaci-na-hrad-muzi-kteri-prosazovali-zajmy-ruska-a-ciny-201730#utm_source=twitter&utm_medium=sharebt&utm_campaign=bottom

0
Vytisknout
5562

Diskuse

Obsah vydání | 17. 5. 2022