Johnsonův mafiánský ministr: "Brexit bude osvobozením, jako byl pád komunismu"

4. 10. 2019

čas čtení 1 minuta



Michael Gove, člen vládní mafie Borise Johnsona, vystoupil v Německu v Den německé jednoty, dne 3. října 2019, kdy se v Německu oslavovalo 29. výročí sjednocení NDR a NSR, a učinil tam urážlivé a nepřístojné prohlášení, že prý brexit bude pro Británii "získáním svobody", stejný jako byl pád komunismu r. 1989 ve východní Evropě. Jeho projev přítomní právem přerušovali výkřiky: "Nesmysl!"

Odporně urážlivé srovnávání demokratické Evropské unie s totalitním autoritářským komunismem bývalo donedávna charakteristikou jen ultrapravicových bláznů v nejextremnějších koutech Facebooku. Nyní tyto nesmysly šíří i podvodnická mafie, která se nezvolená zmocnila britské vlády. (JČ)

Andrew Stroehlein: Všichni autoritáři usilující o moc v Evropě a v USA opakují tentýž scénář - včetně týchž absurdních a antisemitských konspiračních teorií, které se donedávna nacházely jen na extremistických serverech.

Profesorka Tanja Bueltmannová: Dnes vystoupil v Dolní sněmovně pan Rees-Mogg a řekl, že spiknutí pro setrvání Británie v EU "financuje jistý George Soros". Byl to výrok převzatý rovnou z ultrapravicové antisemitské příručky. Strašlivé věci nezačínají jen od lidí, kteří se halí do vlajek s hákovým křížem, začínají i od lidí ve večerních oblecích, jako je Rees-Mogg.

Andrew Stroehlein: Realita: NDR byl totalitní stát založený na strachu, se statisíci agentů a udavačů tajné policie Stasi.


0
Vytisknout
7501

Diskuse

Obsah vydání | 8. 10. 2019