CNN odmítla vysílat dvě Trumpovy lživé politické reklamy

4. 10. 2019

čas čtení 1 minuta
Facebook s klidem zveřejňuje lživé politické reklamy. Americké televize ne


Americká televize CNN odmítla dvě provokativní politické televizní reklamy od týmu pro znovuzvolení Donalda Trumpa, které se posmívaly vyšetřování vedoucímu k impeachmentu Donalda Trumpa. Jeden inzerát toto vyšetřování označil za "něco, co se doslova rovná puči", obsahoval nepravdivá tvrzení a neférově útočil na novináře z CNN.

 
Před loňskými volbami do amerického parlamentu odmítla většina amerických televizí, včetně Fox News, útočnou reklamu od Trumpova týmu, která lživě líčila imigranty jako násilníky a hrozbu.

Odmítnuté Trumpovy reklamy však byly zveřejněny na Facebooku v rámci jeho reklamní kampaně za mnoho milionů dolarů. Jedna z nich útočí lživě na údajnou "korupci Joea Bidena". Reklama opakuje nepravdivá tvrzení o údajné korupci Joea Bidena a posmívá se novinářům, které charakterizuje jako "lokaje Demokratické strany".

Trumpova kampaň vydala za posledních sedm dní za reklamy na Facebooku 1,6 milionu dolarů. Facebook neověřuje pravdivost výroků politiků a dovoluje jejich zveřejňování, "i když by to normálně porušovalo naše předpisy o tom, co je zveřejnitelné," řekl Nick Clegg, nynější vysoký činitel Facebooku a bývalý britský vicepremiér.

Avšak Daniel Wessel, mluvčí Demokratického národního výboru, zdůraznil ve čtvrtek, že by Facebook měl monitorovat a odstraňovat všechny lživé reklamy, včetně reklam o "Bidenově zkorumpovanosti".

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
7060

Diskuse

Obsah vydání | 8. 10. 2019