Běsuděsuzmar

17. 5. 2018 / Beno Trávníček Brodský

čas čtení 1 minuta


Volněji můžeme říci „zrychli tempo a kušuj“! Utíkej!! Snaž se!!! Makej!!!! Hrrr!!!!! Zvyšuj růst-růstu-růstu-růstu-růstuuu!!!!!! Protože jinak zhyneš. Kdo neběsní dostatečně rychle – běsní pomaleji než ostatní. Větší a rychlejší! Větší auto, větší dům, VĚTŠÍ DOVOLENOU, VĚTŠÍ FIRMU…! URÁ! VPERJÓD!

Nebylo to tu už nejméně jednou? Víceletky, úderné plnění plánů v rámci budování rozvinuté socialisticko-komunistické pseudo-společnosti? V zájmu strany rodné. Tedy především v zájmu jejích pohlavárů!


Hrrr…

A co člověk? Plebs v tom nehanlivém smyslu slova? Jako tenkrát – nepodstatná okolnost? Pak se máme divit třeba tomu, jak jsou na tom Češi se zdravím? A kontext prostředí, ve kterém všichni žijeme? Přírodo, PÓZOR! Rychleji a více! Zpátky nic nedostaneš – to je tu pro nás! Životní prostředí - blé. Kupředu – zpátky ni krok!

Proč to píšu?

Jen si tady přemítám, proč oligarchie miliardářská (možná přesněji zbohatlická) v takovém klídku u nás doplnila oligarchii bolševickou a lidé stále jako ovce – bééé. Snaha něco převrátit = 0 (nula). Občanský právní stát – co to je?

Stále a znovu se mi vybavuje velmi stará a velmi vizionářská básnička váženého básníka pana Ing. Jiřího Žáčka:

Až se idioti spojí s imbecily, zažijeme, co jsme ještě nezažili. A když angažují ještě génie – to už lidstvo sotva přežije.“

0
Vytisknout
9357

Diskuse

Obsah vydání | 18. 5. 2018