Náměstek britské premiérky popírá, že obtěžoval o třicet let mladší ženu

1. 11. 2017

čas čtení 2 minuty
Uprostřed nynějších sexuálních skandálů, spojených s poslanci Dolní sněmovny, píše satirický magazine Private Eye ironicky, že se parlament má přestěhovat  do sex shopu:




Premiérka Theresa Mayová nařídila vyšetřování obvinění, že její náměstek, Damian Green, během posledních dvou let nepřijatelně obtěžoval jednu aktivistu.

Kate Maltby, která je o třicet let mladší než Green, sdělila deníku Times, že v roce 2015 se Green během setkání v hostinci v londýnské čtvrti Waterloo dotkl jejího kolena a poté, co v tisku vyšla její fotografie v korzetu, poslal ji "vyzývavou" esemesku.



Green, jeden z nejtěsnějších spojenců Mayové, uvedl, že jakékoliv obvinění, že Maltbyovou sexuálně obtěžoval, je "nepravdivé a hluboce zraňující".


Labouristická strana zahájila nezávislé vyšetřování tvrzení, že stranické aktivistce  Bex Bailyové bylo doporučeno, aby neudávala své údajné znásilnění, k němuž mělo dojít na jedné labouristické akci v roce 2011, protože by takové udání poškodilo její politickou kariéru.

V třetím případě tvrdí jedna pracovnice, že se stala terčem sexuálního obtěžování loni během oficiální cesty britské parlamentní delegace do zahraničí, avšak její stížnost na tento incident nikdo nebral vážně. ZDE



Dominic Raab, náměstek britského ministra spravedlnosti, ve středu dopoledne důrazně popřel, že by se dopustil jakéhokoliv obtěžování žen. Raab je na seznamu 40 konzervativních poslanců a ministrů, který nyní koluje na sociálních sítích. Raab uvedl,  že jediným pochybným důvodem, proč se sám octl na seznamu, byl pomlouvačný článek, který o něm vyšel v bulvárním tisku v roce 2012, za jehož publikaci Raab úspěšně příslušné noviny žaloval.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7555

Diskuse

Obsah vydání | 6. 11. 2017