Svět na školy pro uprchlické děti ze Sýrie nepřispěl

14. 9. 2017

čas čtení 1 minuta


Miliony dolarů, přislíbené mezinárodními dárci na financování škol pro uprchlické děti ze Sýrie buď bůbec nepřišly, nebo přišly pozdě, anebo je nelze najít, informuje Human Rights Watch v nové analýze. Ta zkoumá, co se stalo s přísliby mezinárodních dárců, že budou financovat školy pro uprchlické děti ze Sýrie v Libanonu, v Turecku a v Jordánsku, a zjistila, že jsou obrovské rozdíly mezi přísliby a mezi skutečně darovanými penězi. Absence včasného a transparentního financování znamená, že více než 530 000 syrských dětí školního věku v těchto třech zemích stále ještě koncem školního roku 2016-2017 nemohly chodit do školy.

"Dárci a hostitelské země přislíbily, že se syrské děti nestanou ztracenou generací, ale to přesně se děje," varoval Simon Rau z organizace Human Rights Watch.

Dárci a země hostící uprchlíky v sousedství Sýrie přislíbily na konferenci v Londýně, že umožní všem dětem z uprchlických rodin ze Sýrie mít přístup ke "kvalitnímu vzdělávání" a poskytnout na to příslušné finance. Peníze buď nepřišly, anebo je nejasné, co se s nimi stalo.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
8292

Diskuse

Obsah vydání | 21. 9. 2017