Německá populistická strana Alternative fuer Deutschland se posunula ještě více doprava

22. 4. 2017

čas čtení 1 minuta

Populistická protiimigrantská německá strana AfD odmítla návrh své šéfky, aby se strana názorově posunula směrem k mainstreamu. Frauke Petryová požadovala na konferenci v Kolíně nad Rýnem, aby strana AfD usilovala o koalice s jinými stranami a odmítla extremistické názory, avšak přítomní delegáti její požadavky odmítli.

Frauke Petry oznámila, že stranu AfD nepovede do blížících se všeobecných voleb v Německu a strana bude muset nalézt pro ni náhradu.



Před konferenčním sálem došlo k potyčkám policií. Více než 15 000 německých občanů protestovalo proti jednání strany AfD a asi 4000 policistů se jim snažilo zabránit vstoupit do hotelu, kde se konference AfD konala. Před hotelem až 60 osob zablokovalo do něho prostřednictvím jízdních kol přístup. Policie tento řetěz rozbila a došlo k potyčkám s demonstranty.

Popularita strany AfD v posledních měsících ostře poklesla - z loňských 15 procent na nynějších 7-11 procent. Pověst strany poškodil letos v lednu jeden její místní představitel, když se vyjádřil, že památník obětem holocaustu v Berlíně je "hanebný".

Podrobnosti v angličtině ZDE  

0
Vytisknout
7071

Diskuse

Obsah vydání | 25. 4. 2017