Vítejte na české politické scéně. Bez smyslu pro absurdní drama rychle ztratíte orientaci

15. 3. 2017 / Karel Dolejší

čas čtení 2 minuty


Poté co se o víkendu vynořila informace, že premiér Sobotka hodlá ministrem průmyslu a obchodu místo Jana Mládka jmenovat ještě zdiskreditovanějšího Milana Urbana, novináři byli upozorněni, že nic "není jisté" a mají si počkat do pondělí ZDE. V pondělí se dozvěděli, že Sobotka míří na dovolenou a jméno Mládkova nástupce neřekne ZDE. Zato se jim hned následující den dostalo zprávy, že Čech Pravda se v Německu skvěle živí dezinformacemi ZDE. Nový rolový model pro potomstvo je na světě.


Prezident vede několik let předvolební kampaň za peníze daňových poplatníků, ale tvrdí, že kampaň za znovuzvolení do úřadu prý teď nepovede. Ministr zahraničí na sjezdu své strany, kde probíhal sběr podpisů pro Zemanovu kandidaturu - je samozřejmě moc důležité pracovat na tom, aby Babiš s posvěcením Hradu hladce převzal kormidlo ve Strakově akademii - označil humanismus bez národního cítění za prázdný. Možná si Zaorálek spletl úřad. Míří na ministerstvo národní osvěty, jehož projektem nás v nejbližší době oblaží jeho národní socialisté? (Název nezkracovat!) Shrnuto, prudce rostou šance, že strana některými stále ještě vnímaná coby záruka západní orientace státu bude v podzimní kampani před parlamentními volbami nabízet proti koblihám tlačenku v toskánské omáčce. Neraď, nebyls v Monte Argentariu.

Méně psychicky odolným jedincům se zejména nedoporučuje sledovat v příštích týdnech televizní pořady s účastí státních představitelů, kteří jeden vedle druhého rychle ztrácejí poslední zbytky zdání solidnosti a důvěryhodnosti. Nebo jste si opravdu ještě jisti, že byste nemohli být některý víkend svědky třeba následující scény?


Moravec: Co říkáte na názor, že jste se ve skutečnosti dopustil daňových podvodů?
Babiš: Bogaj bogaj bogaj bogaj, čáry něbogaj. Prečo ste ma zverbovali v nedeľu?
Moravec: Ej uchněm.
Babiš: No to si piš!
Moravec: Jistě, pane premiére. (Píše si.)

0
Vytisknout
7012

Diskuse

Obsah vydání | 17. 3. 2017