Neuvěřitelná ostuda: Proč mají čeští politikové niternou potřebu se veřejně sebezostuzovat?

19. 10. 2016 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Absolutně šokující je prohlášení,  které, jak se zdá podepsali premiér Sobotka, předsedové Senátu Štěch a Poslanecké sněmovny Hamáček a samozřejmě Miloš Zeman, jímž lezou kamsi čínské vládě - jen proto, že si někdo v Praze dovolil vyjádřit sympatie Tibetu. Nemohli mlčet? Je součástí české politiky už navždycky uctivý předklon k mocnostem?

Na nezávislost Tibetu mohou být různé názory, ale v demokracii má každý právo je vyjadřovat. Ve věci tohoto dopisu nejde o otázku Tibetu, ale o to, že ústavní představitelé žádné samostatné země nepíší uctivé omluvy velmocím.  Za  šokující lze považovat níže uvedený omluvný dopis říšskému protektorovi. No, kde to jsme? Jaké další omluvy kdy psali čeští politikové třeba Spojeným státům?

Jak to v současnosti vypadá Česká republika a co takovýto dopis znamená pro domácí i zahraniční českou politiku?

Oni nemají čeští politikové vůbec žádnou hrdost a žádný seberespekt?

Prohlášení tohoto druhu tvrdě ochromuje postavení České republiky při budoucím zahraničním vyjednávání s kýmkoliv o čemkoliv.

Dále, vydání takovéhoto prohlášení je důkazem o mizivé úrovni strategického myšlení jeho signatářů. On netušil Bohuslav Sobotka, že pokud tuto hrůzu podepíše, vyvolá tím takové pozdvižení, že dopad tohoto prohlášení bude přesně opačný?

0
Vytisknout
8653

Diskuse

Obsah vydání | 21. 10. 2016