Nejmladší americká generace zaostává za vrstevníky v zahraničí

16. 3. 2016

čas čtení 1 minuta


Nejmladší americká generace patří k pracovníkům s nejmenšími dovednostmi na světě, což vyvolává obavy ohledně schopnosti konkurovat vrstevníkům z jiných zemí, konstatuje studie Princetonské univerzity.


Výzkumníci porovnávali výsledky testů mladých Američanů s protějšky z více jak 20 dalších vyspělých ekonomik. Objevili přitom alarmující trend, když mladí zaměstnanci a studenti ve věku 16 - 34 let velmi zaostávají za Japonci nebo Švédy v chápání matematiky a v gramotnosti. Výsledky jsou o to překvapivější, že tato generace strávila ve školách mnohem více času, než kterákoliv jiná americká generace před ní.

Mladí umějí relativně špatně číst a psát, počítat a řešit problémy v technologicky nasyceném prostředí. A zaostávají také za předchozími generacemi Američanů.

Zpráva zdůrazňuje, že politici by měli upustit od hodnocení dovedností pracovníka prostřednictvím akademických titulů nebo počtu let strávených vzděláváním. Absolventi středních škol důsledně nesplňují požadavky na znalosti matematiky a angličtiny, které jsou nezbytné pro studium vysoké školy.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7434

Diskuse

Obsah vydání | 18. 3. 2016