Britští imigrantští vládní teroristé zavraždili 84letého Slovince

28. 10. 2015

čas čtení 1 minuta

84letý muž, zadržený v britském imigračním středisku zemřel na infarkt poté, co byl pět hodin v železech a v poutech, přestože ho bolelo na prsou, zjistilo britské soudní vyšetřování.

Alois Dvorzac, bývalý elektrický inženýr, byl uvězněn v imigračním středisku nedaleko londýnského letiště Heathrow poté, co mu britští imigrační úředníci nepovolili při cestě z Kanady do Slovinska vstup do Británie.

U soudu svědčil zdravotník Ricardo Ambrosino, že byl šokován, že 84letý Alois Dvorzac byl v poutech a v řetězech. Britské ministerstvo vnitra tvrdilo, že na to jsou předpisy.

Porota vyslechla, že Dvorzac přicestoval z Kanady a cestoval do Slovinska za svou dcerou. Bral množství léků na demenci a na ředění krve, protože měl problémy se srdcem.

Vernon Simmonds-Dunne, detenční činitel ve vazebním středisku v Harmondsworth v Anglii, sdělil porotě, že Alois Dvorzac nechápal, proč je vězněn. "Pořád opakoval, že se chce spojit se svými příbuznými. Kdy mohu jet? pořad opakoval."

Simmonds-Dunne sdělil Dvorzacovi, že ho Británie plánuje poslat zpět do Kanady a ne pustit ho dál do Slovinska. "Vypadal, že pláče. Říkal: Nemám moc času. Potřebuju se setkat se svými příbuznými."

Soudní vyšetřování pokračuje.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7445

Diskuse

Obsah vydání | 29. 10. 2015