Ukrajina: Ostřelování "nejsilnější od bojů o Debalceve", tanková bitva nedaleko Mariupolu

10. 8. 2015

čas čtení 1 minuta

Mluvčí administrativy prezidenta Porošenka Lysenko dnes oznámil, že ukrajinská strana zaznamenala nejsilnější ostřelování svých pozic od doby skončení únorových bojů o Debalceve, a to na řadě míst po celé délce fronty. Každé třetí napadení je provedeno s použitím těžkých zbraní, které měly být podle Minských dohod staženy z linie kontaktu. Ukrajinské pozice byly za 24 hodin ostřelovány 127krát ZDE.

Podle ukrajinské rozvědky byly k frontě přisunuty raketomety Grad a rozmístili je v rezidenčních oblastech Pěrvomajské aglomerace. Na mariupolském směru byly nasazeny 120 mm minomety a 152 mm houfnice. Oblast mezi Novoazovskem a Mariupolem byla ostřelována ze 122 mm houfnic. Večer byly obnoveny boje v obci Širokyne.

U obce Novolaspa na půli cesty mezi Doněckem a Mariupolem vypukla tanková bitva, podle ukrajinské strany došlo k odražení ruského útoku, protistrana to popírá ZDE. Tento střet je považován za nejvážnější eskalaci bojů od uzavření Minských dohod.

Ukrajinský prezident Petro Porošenko informoval představitele mise OBSE a Ruské federace o porušení Minských dohod protistranou.

0
Vytisknout
7835

Diskuse

Obsah vydání | 11. 8. 2015