Není nad to participovat v politice z estetických důvodů

3. 11. 2014 / Veronika Sušová-Salminen

čas čtení 1 minuta

To si člověk udělá odpoledne volno, bez Internetu a zpráv a potom se během pár hodin diví, cože se to zase stalo. Zemanovi kritici triumfují, prezident zase potvrdil, že jejich obraz je neomylný, píše Veronika Sušová-Salminen.

Teď věcně: vulgarita byla podle mého, čistá a přímá to, co řekl adresně o služebním zákoně.

U Pussy Riot jenom doslovně přeložil slovo obsaženém v originálním názvu. Je to slovo a část těla, která u té skupiny hraje konkrétní, performační roli s cílem záměrně provokovat. Vinit se dá Zeman z toho, že si dovolil ten název přímo přeložit.

V případě hovna, šlo citát ze Schwarzenberga, jehož slovníkem se Zeman inspiroval. To byla provokace naprosto přímá a jasná.

Prezident by jistě v oficiálních situacích měl mluvit konvenčně...bylo to přes čáru, celkem zbytečná provokace, která teď dostane disproporční podobu.

Ale nemůžu si pomoct, zdá se mi to už takové Zemanovo "vrtěti Zemanem"...a vychází mu to. Negativni publicita je taky publicita a Zeman žádnou jinou ani nemá...

Ale těším se na to, jak se zase veřejně zaktivují lidé k aktivnímu, občanskému odporu proti sprostému prezidentovi... Jistě tím budou prosazovat svoje politické zájmy. Není nad to participovat v politice z estetických důvodů.

0
Vytisknout
10400

Diskuse

Obsah vydání | 6. 11. 2014