OTROKÁŘSKÝ STÁT ČESKÁ REPUBLIKA:

Manažerští sociopati a pokladní v supermarketech

18. 11. 2013 / Petr Hartman

čas čtení 1 minuta

Přečetl jsem si pár článků k otrokářským praktikám zaměstnavatelů v ČR a Vaše komentáře. Pracoval jsem několik let jako IT specialista právě u firmy Ahold. Lidé dobří -- co já viděl špíny, primitivismu nejhrubšího zrna, alibismu, pokrytectví... Odbory? Haha! Mě se lekli v okamžiku, když zjistili, že mám pojem o existenci kolektivní smlouvy. A pane Čulíku, ty Vaše komentáře; Vážím si Vás, ale při Vašem vzdělání je mi záhadou jak to, že si neuvědomujete, že z teplíčka univerzity v Glasgow se všechno jeví jednodušeji než z pohledu pokladní v Albertu v Horní Potupě. (Pověstná Hurvínkova představa o válce), píše Petr Hartman.

Nechte se zaměstnat jako poslední pokladní *ficka* kdekoliv v hypermarketu a pokuste se založit odbory. V první řadě narazíte na absolutní nepochopení svých kolegů. Ať už ze strachu nebo vlivem nízkého intelektu Vás prostě ve většině případů nepodpoří. Váš přímý nadřízený?

Mám takovou zkušenost, že na tyto pozice jsou obsazováni lidé, kterým se obecně říká sociopati. Kdo jiný by byl schopen bezmyšlenkovitě vyžadovat nelogická a často zvrácená nařízení "vyššího managementu"?

Trestat pokladní odebráním židle?

Zhůvěřilost neuvěřitelná - bohužel zcela běžná! Je to útok na osobní integritu, ponižující, degradující... O to více bolestivé když si uvědomujete, jaký morální kredit má nebo spíše nemá "ten" Váš nadřízený, který Vás takto ponížil. A vaše argumentace soudy a evropským kdo ví čím? Kdo z nás *ficek* na to má ať už čas či peníze nebo jíž zmíněný intelekt?

0
Vytisknout
18172

Diskuse

Obsah vydání | 21. 11. 2013