BRITÁNIE:

Počet demonstrantů proti vládním škrtům výrazně převýšil počet delegátů na výročním sjezdu Konzervativní strany

30. 9. 2013

čas čtení 1 minuta

Přibližně 50 000 občanů demonstrovalo proti vládním škrtům v první den výročního sjezdu vládnoucí Konzervativní strany v britském Manchesteru. Sjezdoví delegáti byli přivítáni skandováním demonstrantů o "konzervativních sviních". Počet demonstrantů převýšil počet delegátů sjezdu v poměru asi tří ku jedné. Frances O'Grady, generální tajemnice britské odborové ústředny TUC, konstatovala, že demonstrace umožnila "tisícům obyčejných lidí ukázat vládě přesně, co si myslí o její politice".

Demonstrace prošla městem do městského parku, kde pronesli projevy mluvčí a hráli hudebníci pod hesly "Zachraňte britské zdravotnictví" a "TUC brání pracovní příležitosti a služby" a "Ne škrtům".

Výroční sjezd Konzervativní strany také postihla kontroverze, když hlavní politický korespondent BBC Norman Smith uvedl, že mu bezpečnostní orgány v kongresovém centru zabránily filmovat demonstraci. Policie, Konzervativní strana i soukromá bezpečnostní firma, zajišťující bezpečnost v kongresovém centru, se od takového zákazu distancovaly.

Podrobnosti v angli ZDE

0
Vytisknout
5792

Diskuse

Obsah vydání | 1. 10. 2013