Žen se nikdo neptá

16. 5. 2013

čas čtení 1 minuta

K článku o Oranžovém klubu žen: Souhlasím plně s názorem tohoto klubu a skutečnost, že jsou, zejména muži, tak pobouřeni, svědčí o tom, že hřebíček byl uhozen na hlavičku, píše Olga Lepková.

Čekat, až se jakákoliv lidská skupina - třeba i otcové nebo muži ve vedoucích pozicích , vzdají svých výhod, je čekáním na Godota. je to stejné jako čekat, až se ti bohatí rozdělí s chudými, protože je jim jich líto, je to zcela a naprosto nesmysl.

"Nedokážeme veškeré muže přesvědčit, že by pro ně mohlo být přínosem chodit na rodičovskou dovolenou, proto jim to zkrátka všem nařídíme zákonem" - věta z článku.

Chtěla jsem se jen zeptat, jak ženy přesvědčujeme, že by pro ně mohlo být přínosem trčet na mateřské a nechat si ubíhat příležitosti ke kariéře mezi prsty? Prostě se jich nikdo neptá a to je tedy o moc horší než dovolenou rozdělit mezi oba rodiče zákonem.

Přesně pak Oranžový klub konstatoval, že by to vyrovnalo znevýhodnění žen při budování kariéry, které se tak hodí všem, kdo milují platové rozdíly mezi muži a ženami. Proto fandím tomuto názoru i kvótám ve vedení firem či politických funkcích. S prosíkem to zkrátka nepůjde.

0
Vytisknout
9141

Diskuse

Obsah vydání | 17. 5. 2013