Tajemství za všechny prachy...

5. 5. 2013 / Ladislav Žák

čas čtení 1 minuta

Žijeme v tržním prostředí a trh je mírou všeho. To nám vtloukají do hlavy naši volení i nevolení vyvolení a jejich vědečtí a mediální nohsledi. Nabízím nejen jim k zamyšlení okolnost, že přes obecně dumpingovou cenu, za kterou nabízel jejich přísahou vázaný zpravodajský důstojník důležité státní tajemství, zůstala jeho nabídky bez poptávky. Nechci zkoumat zpravodajské prostředí a nuance, kterými k této skutečnosti přispělo, ale myslím si, že to podstatné zůstává.

Naše státní tajemství nikoho nezajímá a nikdo ho nechce.

Je to logický důsledek toho, jak je náš stát v posledních více než dvou desetiletích veden. Tento způsob vedení je nejenom poněkud nešťastným, ale přímo vylučuje utajení existenci jakýchkoliv hodnot, které by mělo smysl utajovat. Protože však stát utajovat musí, aby si přidal na vlastní důležitosti a mohl utrácet veřejné prostředky, utajuje samé hlouposti.

Největším státním tajemstvím této země je to, co všichni vědí. Tato země je dlouhodobě vedena hlupáky. Nelze se potom divit tomu, že potom jeden utajovaný hlupák nemůže prodat kousek tohoto tajemství ani za drobné.

Inu, trh někdy řekne i více, než je nám milé...

0
Vytisknout
10751

Diskuse

Obsah vydání | 6. 5. 2013