Britská matka zodpoví téměř 300 dotazů denně, více než premiér v parlamentu - a pomáhá si Googlem

29. 3. 2013

čas čtení 1 minuta

Výzkum ukázal, že matky patří k nejčastěji dotazovaným osobám v Británii. Dostávají víc otázek než učitelé základní školy (19) nebo lékaři a sestry (18). A nejzvědavější jsou zřejmě čtyřleté holčičky, které v průměru položí jeden dotaz každou minutu padesát šest sekund svého bdělého života.

Výzkum na vzorku tisíce matek s dětmi mezi 2-10 lety věku si objednal internetový obchod Littlewoods.com a zkoumal typický den britské matky, která je doma s dětmi v době, kdy kladou největší množství dotazů.

Za dvanáct a půl hodiny průměrná matka zodpoví otázku každé dvě minuty a třicet šest sekund. Většina jich padne při jídle. Následují otázky během nakupování a při čtení před spaním.

24% dětí se přitom nejprve ptá matky a pak teprve jde za otcem. Zčásti proto, že jim to tak otec sám doporučil.

Otázky pokrývají opravdu široké spektrum témat, ale k nejobtížnějším patří "Proč je voda mokrá?" a "Z čeho jsou stíny?" Další obtížné otázky jsou např. "Proč musím jít do školy?" a "Proč jsi tak stará?"

Celkově matka za rok průměrně obdrží od svých dětí 105 120 otázek. Nejzvědavější bývají čtyřleté holčičky, naopak devítiletí chlapci se spokojí s "pouhými" 144 otázkami za den, tj. jednu každých pět minut a dvanáct sekund.

Ačkoliv počet otázek s věkem klesá, stávají se stále složitějšími, takže někteří rodiče připouštějí, že nedokážou odpovědět.

Devět z deseti matek připouští, že tajně používají vyhledávač Google, aby dokázaly zodpovědět dotazy svých dětí.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6837

Diskuse

Obsah vydání | 29. 3. 2013