Policie zasahuje proti rozkrádání veřejného majetku

26. 3. 2013 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Je to poměrně překvapivé... nedávno seděl pražský primátor Svoboda s Jiřím Dienstbierem v Otázkách V. Moravce a notovali si, jak je Praha prožraná mafiemi, jak je třeba proti tomu bojovat, a dnes čteme o tom, že policie obvinila současné pražské radní, až na jednu výjimku, z trestné činnosti, spojené s Opencard.

Čili to zastupitelstvo, které primátor Svoboda pod svým vedením chápal jako protikorupční, čelí policejnímu obvinění z trestného činu "porušení povinnosti při správě cizího majetku".

Skoro by to mohlo vyznít tak, že ti, kdo Opencard vymysleli a založili, tedy zastupitelstvo za primátora Béma, byli nevinní, protože policie proti nim nijak nezasáhla, zatímco současní zastupitelé, jejichž většina zápasí s primátorem Svobodou a jeho spojencem Zdeňkem Tůmou o kontrolu nad Dopravním podnikem, jak se ukázalo v případu odvolání bývalého ředitele Liche, jsou vinni.

Víme však, že v dřívějších dobách prostě policie proti té nejstrašnější finanční kriminalitě nezasahovala, a můžeme doufat, že její dnešní "vpád" do problematiky pražského Dopravního podniku povede k rozplétání spletence zločinů až k těm skutečně hlavním viníkům.

Policie obvinila pražské radní kvůli projektu Opencard. Přímo při jednání na magistrátu ZDE

0
Vytisknout
8958

Diskuse

Obsah vydání | 28. 3. 2013