Gazdík z TOP09, Benda z ODS a Peake z LIDEM k výslechu!

13. 3. 2013 / František Štván

čas čtení 2 minuty

Proč? No přeci proto, aby vysvětlili, proč neplní svůj poslanecký slib!!! Když údajně poctivý legislativec kritizuje institut majetkových přiznání šířením poplašné zprávy, že není nic lehčího než případná majetková přiznání obejít a když Gazdík z TOP09 dokonce tvrdí, že když jsou lidé schopni obejít i dost přísný zákon o praní špinavých peněz, tak proč by neobešli zákon o přiznání majetku, tak by měli mít imunita ne imunita povinnost na PS ČR říct, jaký daňový delikt konkrétní osoby je vede k takovým tvrzením a podrobně popsat sofistikované obcházení daňové povinnosti, aby jí šlo legislativním protiúderem vyřadit ze hry.

Nejsem poslanec ani právník a možná právě proto si myslím, že je mimořádně nutné těmto žvanilům - ano žvanilům, neboť jen žvanil se tluče v prsa jak to s naší zemí myslí dobře, ale když dojde na lámaní chleba, tak argumenty z ranku ekonomické kriminální galerky hází klacky pod nohy mimořádně důležitému ekonomickému, ale i politickému nástroji - utnout tipec. Medvědí službu majetkovým přiznáním dělá i šéf poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc když tvrdí- "Nechceme obtěžovat lidi, kteří mají rodinný domek, něco k němu přistaví, aby museli podávat přiznání." Copak si nevšiml, že volba prezidenta byla do očí bijícím referendem o vzniku majetkových přiznáních, neboť je M.Zeman vnímá jako nástroj protimafiánské politiky? Tím chci říct, že slušní lidé dali jasně najevo, že je jakýkoliv administrativní nástroj, jehož cílem bude oddělit zrno od plev - zloděje od poctivých - nebude obtěžovat a proto není nutné neslušným naslouchat. Zkrátka a dobře.

Součástí majetkových přiznání nesmí být žádná nominální hranice, neboť movitý majetek mohou kumulovat i naoko nezaměstnaní, čímž by se zamezilo fňukání horních deseti tisíců, že se jedná o třídní boj. Musí mít schopnost prověřovat nabytí majetku už od roku 1990. Musí se důkazní břemeno z beder státu přenést na bedra občanů, aby oni museli relevantně prokázat, že si majetek pořídili z řádně zdaněných příjmů a nebo dát státu možnost, aby byl za nelegální považován každý majetek, který bude v nelogickém rozporu s oficiálními příjmy majitele. Prostě aby se matky šibalů, které až do zbohatnutí potomka dělaly nízkopříjmové práce, nemohly státu vysmívat do očí s drzou otázkou - tak mi státe dokaž, kde jsem ty peníze ukradla? Když to jde např. v Itálii, tak nevím, proč by to nemohlo jít u nás!

0
Vytisknout
13746

Diskuse

Obsah vydání | 15. 3. 2013