Daleko nebezpečnější než Sloup jsou bolševici, kteří v ČR vládnou dnes

9. 12. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 3 minuty

Sloup je nebezpečný je nejspíše pro KSČM. Naopak Klaus, Dlouhý, Fischer apod. velice dobře vědí, že pseudodemokracie postavená na zločinu, kterou zavedli, může přežít jenom tak, že se dovedně a stále dokola bude odpoutávat pozornost od její podstaty.

Chtěl bych krátce reagovat na to, že se v poslední době setkáváme, např. ve výrocích pana bývalého pohraničníka Sloupa, které pronesl 4. prosince ve Dvaceti minutách Radiožurnálu s takovým myšlením komunistických politiků, které uvízlo ještě před rokem 1989. To, že komunisté zadrátovali země, v nichž vládli, a stříleli na lidi, kteří je chtěli opustit, je jeden z nejlepších příkladů, ukazujících, co jsou komunisté vlastně zač. KSČM se nikdy opravdu nereformovala, má ve svých řadách spoustu lidí, kteří jsou tak hloupí, že nedokážou ani přizpůsobit rétoriku současné době, jako to dokáže např. soudruh Filip.

Nicméně zásadní otázka naší doby je podle mne v tom, zda kontinuita režimu z dob před rokem 1989 je právě v těchto jednoduchých lidech, kteří si za více než 20 let nestihli všimnout, že se změnil vítr a že je třeba převléci kabáty.

Nejsou přece jen mnohem nebezpečnější ty struktury, které se po roce 1989 složily z různých veksláků, stbáků, bývalých komunistů a rychlokvašených pravičáků a které uchopily obrovské majetky a pod vlaječkou demokracie vytvořily stát, který je založený na popírání práva, rozkrádání veřejných peněz a předstírání velkých ideálů demokracie, za nimiž se skrývají lehké topné oleje, kasína, vojenské zakázky, lichvářští "podnikatelé" atd.?

Jednou z hlavních vlastností komunistických režimů byla nepřítomnost kritiky mocných, odvádění pozornosti od aktuálních problémů ke vzpomínkám na velké bitvy minulosti, z nichž čerpali svou legitimitu -- např. válka proti nacismu.

Tohle se od nich za normalizace naučili lidé kolem Klause, který odmítal a odmítá jakoukoli "blbou náladu".

Ale tohle čiší i z Fischera nebo Dlouhého, kteří byli členy KSČ v 80. letech. Bývalý pohraničník, který si myslí, že Němci v roce 2012 touží po železné oponě, je prostě odpudivý idiot, kterého nám může být líto, ale který je zjevně natolik dezorientovaný, že nemůže být nebezpečný.

Nebezpečný je nejspíše pro KSČM. Naopak Klaus, Dlouhý, Fischer apod. velice dobře vědí, že pseudodemokracie postavená na zločinu, kterou zavedli, může přežít jenom tak, že se dovedně a stále dokola bude odpoutávat pozornost od její podstaty.

Spolu s mnoha jinými lidmi, kteří se nechali opít hloupými kecy těchto plodů normalizace o demokracii, také já jsem nesmírně rád, že žiji dnes a ne v Husákově normalizaci, také já považuji tehdejší režim za mnohem horší než dnešní, ale na rozdíl od nich odmítám to, že by nás tento fakt měl uspokojit a vést k přivírání očí nad zločiny současnosti. Pokud cítíme jako svůj hlavní cíl tento dnešní režim hájit s přehlížením zločinů, na kterých stojí, pak žijeme ještě mentálně v době prvomájových průvodů a chováme se jako ochočený dav za Husáka.

Václav Sloup, radní Karlovarského kraje a bývalý člen Pohraniční stráže ZDE

0
Vytisknout
10916

Diskuse

Obsah vydání | 10. 12. 2012