Klaus a Sobotka se už bojí občanů

17. 11. 2012 / Jan Čulík

čas čtení 3 minuty

"Soudobá takzvaná informační společnost, což považuji za zvláště absurdní název, protože bych ji spíše nazval neinformovanou společností, s její apoteózou internetu a tzv. sociálních sítí nás ohlušuje záplavou nestrukturovaných, navíc často více méně irelevantních dat či informací," řekl Klaus.

Dodal, že lidé poztráceli či si nechali poškodit a zneuctít hodnotové a myšlenkové vzorce, nemají informace kam ukládat, jak je řadit a vyhodnocovat. Tím podle Klause vzniká "rychle průjezdná informační dálnice směřující k nebezpečnému zapomínání".

Zdroj: ZDE

Klaus odmítal internet už dávno. Přečtěte si, jak r. 1997 polemizoval s Janem Čulíkem a přesvědčoval ho, že internet je pitomost: "Nespoléhejme jen na Internet, teletext a počítače, orientaci skýtá i tradiční svět knihoven."

Jak Václav Klaus varoval před internetemZDE

Z Klausových výroků v sobotu dopoledne je zjevné, že vládnoucí politikové v ČR jsou velmi znervózněni zuřivým odporem občanů proti jejich politice, jak se v současnosti projevuje - ovšem jen na internetu. Je z toho také zjevné, že kdyby se internetový hněv přesunul do českých ulic, došlo by v ČR k skutečně podstatným změnám. Naštěstí pro vládnoucí politiky k tomu zřejmě nedojde, protože, jak uvedl i politolog Zdeněk Zbořil, Čechům stačí ventilovat svou frustraci na internetu a za své zájmy nejsou ochotni vyjít do ulic. (A taky nedošlo, pozn. JČ, sobota 16.00. Účast na sobotní demonstraci byla malá.) Bolševicko-"pravicoví" politikové vědí, že na českém občanstvu mohou dříví štípat, a to je zdrojem jejich arogance. Jenže z Klausových výroků vyplývá jasně, že stín strachu se v hlavách vládnoucích politiků přece jen objevuje. Co kdyby, hrůza, Češi opravdu vyšli do ulic a zorganizovali se na internetu. Strach, jaký má Klaus z internetu, dokazuje, že by protivládní demonstrace v ČR byly efektivní, kdyby se na ně občané zmohli.

Vládnoucí bolševicko-"pravicoví" politikové se ve snaze zachovat si prebendy za každou cenu snaží lidi manipulovat do pasivity. Účinným nástrojem pro to býval antikomunismus. Vládnoucí kamarila už nemá nic jiného, a tak se zoufale uchyluje znovu k antikomunistickým výlevům.

Pozoruhodné jsou v tomto kontextu výroky Přemysla Sobotky, který souhlasí s demonstracemi proti výsledkům nedávných regionálních voleb. Který západní politik by si dovolil podporovat demonstrace proti demokratickému rozhodnutí veřejnosti? Sobotka samozřejmě má právo upozorňovat na to, že podle jeho názoru je KSČM nedemokratická strana. Absolutně však demokratický politik nesmí zpochybňovat výsledky demokratických voleb. Sobotka tu zajímavým způsobem odhalil své autoritářské myšlení. Je asi logické, že to činí přímo na stránkách ODS :) :

Přemysl Sobotka, senátor:

Komunisté této zemi nesmírně ublížili. Zdevastovali vyspělou zemi, systematicky šlapali po lidech, zavírali a vraždili elitu národa. Komunismus sám je nenávistná ideologie postavená na závisti, slabosti a podprůměrnosti. Dnešní přímá následovnice KSČ Komunistická strana Čech a Moravy je pokrytecká. Těží z demokracie a svobody, ale v jejím programu zůstávají teze, kvůli kterým je komunismus totalitní ideologií. Právě proto vnímám velice silně, že dnešní studenti se s nástupem komunistů do krajských vlád nechtějí jen tak smířit. Nemíním mladou generaci strašit minulostí, ale zůstává skutečností, že kdo na svou minulost zapomene, dopustí se stejných chyb. A za komunistickou epochu jsme všichni zaplatili tvrdě.

Akce studentů, právě v době, kdy si celá společnost připomíná výročí 17. listopadu, proto podporuji.

Zdroj ZDE

0
15479

Diskuse

Obsah vydání | 20. 11. 2012