Vláda by měla okamžitě rezignovat kvůli neschopnosti

16. 10. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Vláda, která se ohání rozpočtovou zodpovědností a šetřením, by měla okamžitě rezignovat, pokud díky své naprosté nezodpovědnosti a neschopnosti vyhodí do vzduchu dvanáct miliard korun z peněz daňových poplatníků. A to se právě stalo. Pro programy Doprava a Životní prostředí navrhuje Evropská komise neproplatit České republice 12,5 miliard korun, s nimiž se už počítalo ve státním rozpočtu. Tyto peníze už byly vyplaceny žadatelům z kapes českých daňových poplatníků a měly přijít proplaceny z Bruselu. Nepřijdou.

Je to jednoznačné selhání vlády. Co je to za vláda, která škrtá, žene lidi do bídy, podvazuje rozvoj země kvůli šetření, a přitom se nepostará o to, aby k nám přišly evropské peníze. Schwarzenberg to smířlivě komentuje, že se prý obával větších ztrát.

Tím přiznal, že vláda je ještě neschopnější, než se zdá. Ostatně další o další peníze přijde Česká republika záhy v souvislosti s dalšími programy. To je skandál na okamžitou demisi vlády. Je to vláda, která se naprosto nezodpovědně nestará o rozpočet České republiky.

Česko nedostane z fondů 12,5 miliardy, navrhuje Evropská komise ZDE

0
Vytisknout
10324

Diskuse

Obsah vydání | 18. 10. 2012