V Británii se ve středu konala největší celonárodní stávka od třicátých let

Moderátor automobilistických programů se vyjádřil, že by měli být stávkující popraveni

1. 12. 2011

čas čtení 1 minuta

Společnost BBC se omluvila za to, že Jeremy Clarkson (51), známý moderátor automobilistických televizních pořadů, se ve středu večer, po ukončení největší odborové celonárodní stávky v britské historii, vyjádřil v živém televizním vysílání v podvečerním chat show, že by "měli být stávkující popraveni před svými rodinami". Clarkson dodal: "Chci říct, že je to nesmírná drzost, že si dovolují stávkovat, když mají ty luxusní penze, zatímco my ostatní se musíme živit prací."

Někteří členové publika se zasmáli, ale moderátoři pořadu, Matt Baker a Alex Jones, byli zjevně šokováni a Clarksonovy výroky jim přišly trapné.

Clarkson pak dodal: "Někdy jezdím do Londýna vlakem, ale ten vlak vždycky zastavuje v městě Reading. Je to pokaždé proto, že někdo skočil pod vlak a prasklo mu tělo. Říkám si, proč pořád zastavovat, když jsme někoho přejeli? Jaký to má smysl? K životu je to nepřivede."

Jeho výroky ve vysílání televize BBC 1 okamžitě vyvolaly rozhořčení od diváků, kteří začali posílat zuřivé komentáře na Twitter. Jiní naopak tleskali, že to zjevně byl vtip. Během středečního večera se téma stalo nejvýznamnějším trendem na twitteru a globálně čtvrtým nejvýznamnějším tématem. Někteří lidé požadovali, aby se Clarkson bojkotoval, jiní naléhali, aby si lidi stěžovali na BBC.

Piers Morgan, bývalý šéfredaktor deníku Daily Mirror a nyní moderátor chat show na CNN, zveřejnil na twitteru tento komentář: "Pracovníci ve veřejném sektoru by měli být popraveni před svými rodinami - Jeremy Clarkson, kterému platí milionové honoráře televize BBC z kapes veřejného sektoru a daňových poplatníků."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7899

Diskuse

Obsah vydání | 2. 12. 2011