WALL STREET:

Naomi Wolfová odsoudila "stalinské" omezování práva na protest

20. 10. 2011

čas čtení 1 minuta

Feministická spisovatelka Naomia Wolfová kritizovala omezování práva na veřejné protesty v USA poté, co byla zatčena spolu s demonstranty, okupujícími Wall Street. Wolfová byla odvedena v poutech poté, co promluvila k demonstrantům před ceremonií na počest guvernéra New Yorku, na níž byla předtím hostem.

Autorka zpochybnila tvrzení policie, podle níž měla policie právo pro tuto akci vyprázdnit chodník před budovou, kde se ceremonie konala.

Demonstranti protestovali proti guvernérovi státu New York, Andrewu Cuomovi, kterému uvnitř budovy dával cenu list Huffington Post.

Wolfová, která se r. 2008 pokusila za pomoci megafonu přečíst na Union Square v New Yorku americkou ústavu a zjistila, že je to protizákonné, opustila ceremonii a vydala se před budovu, aby podpořila demonstranty a poskytla jim radu a pomoc.

Policie vyprázdnila chodník před budovou, kde se konala ceremonie, avšak Wolfová se skupinkou demonstrantů začala po tom chodníku kráčet. Wolfová s manželem, filmovým producentem, byla krátce zatčena.

Zdroj: ZDE

0
Vytisknout
7719

Diskuse

Obsah vydání | 21. 10. 2011