NSA: Není bezpečné pracovat na veřejné Wi-Fi

4. 8. 2021

čas čtení 1 minuta
  • Pokud se chcete vyhnout krádeži dat, nepoužívejte veřejné sítě. 

I když většina těch, kdo pracují mimo kancelář, se připojuje prostřednictvím bezpečných domácích sítí, ti kdo zvolí veřejné sítě v hotelech nebo kavárnách ohrožují svá data, varuje americká National Security Agency (NSA).

NSA vydala doporučení pro pracovníky v oblasti národní bezpečnosti, která popisují, jak identifikovat zranitelná připojení a chránit běžné bezdrátové technologie, když pracujete ve veřejné síti, informuje Mila Jasperová.

První zásadou je vyhýbat se veřejné Wi-Fi.

Nejlepší je připojovat se přes osobní nebo korporátní přístupové body. Ty by měly zahrnovat silně ošetřené přihlašování a kódování.

Pokud se už nemůžete vyhnout práci ve veřejné Wi-Fi, měli byste se k ní připojit prostřednictvím VPN. Tak lze provoz zakódovat a data budou méně přístupná pokusům o odcizení. Uživatelé by se také měli držet protokolu https://, kdykoliv je to možné.

Ve veřejné síti byste se měli vyhýbat zadávání citlivých hesel, provádění citlivých hovorů nebo připojování k citlivým datům jako bankovní a zdravotní data. Online nákupy a další finanční transakce by měly být také odloženy.

Riziko představují i technologie Bluetooth a NFC. Zlovolní aktéři dokáží objevit aktivní Bluetooth a mohou získat přístup k informacím o zařízeních. Tu lze využít k nepřátelskému průniku.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

2
Vytisknout
6041

Diskuse

Obsah vydání | 6. 8. 2021