AP: Bidenova vláda v přeplněných zařízeních zadržuje 21 000 dětských migrantů

13. 5. 2021

čas čtení 1 minuta

Associated Press informuje, že Bidenova administrativa v současnosti zadržuje více než 20 tisíc dětských migrantů bez doprovodu, včetně batolat. Děti se nacházejí ve více než 200 zařízeních, kde neexistuje žádný dohled. V nejméně pěti z těchto takzvaných útulcích je zadržováno více než tisíc dětí, které zde pobývají v extrémně stísněných podmínkách.

Některá z těchto zařízení spravují kontraktoři, kteří čelí žalobám a obviněním z fyzického a sexuálního zneužívání. Bidenova administrativa rovněž využívá zhruba dvanáct budov, které k takové činnosti nemají povolení. V některých případech se jedná o bývalé vojenské objekty.

Lidskoprávní aktivisté a advokáti mají velké starosti o zdraví a bezpečnost dětí, které jsou čas od času zadrženy, aniž by jejich rodiče věděli, kde se nacházejí. Počet dětských migrantů zadržovaných Bidenovým kabinetem se v průběhu uplynulých dvou měsíců více než zdvojnásobil, zatímco žadatelé o azyl i nadále prchají před extrémní chudobou, násilím a dopady klimatické krize, tedy problémy, které prohloubila zahraniční americká politika ve Střední Americe, Karibiku a dalších regionech.

 

Celý text v angličtině ZDE

1
Vytisknout
4539

Diskuse

Obsah vydání | 18. 5. 2021