Žižkovská noc na podporu maďarských neziskovek

21. 3. 2019

čas čtení 1 minuta
 

Už tento čtvrtek to vypukne – největší pražský klubový hudební festival plný muzikantských hvězd Žižkovská noc, v rámci kterého bude Amnesty sbírat podpisy pod festivalový dopis solidarity s maďarskými neziskovkami utlačovanými vládou Viktora Orbána. Uvidíme se na něm s Vámi v jednom z pražských klubů?

Nepůjde nás přehlédnout: Ve spolupráci s organizátory festivalu jsme totiž přichystali bohatý program, kterým chceme společně upozornit na situaci v Maďarsku, kde se neziskovky, občanské iniciativy i jednotliví aktivisté stávají fackovacími panáky pro Orbánovu vládu.

Nemůžete přijít? Nevadí – k festivalovému dopisu se můžete přidat i online na stránce www.amnesty.cz/zizkovska.

 
 

Ano, podepíšu dopis online

 
 

 


Program Amnesty na Žižkovské:

Festivalový dopis – v pátek a sobotu budeme v klubech Palác Akropolis, Storm a Cross Club s našimi stánky sbírat podpisy a v dalších 15 klubech bude možné dopis podepsat u „vstupaře”.

Sobotní program v kavárně ROH

Psaní dopisů maďarským neziskovkám – 14:00

Kreativní odpoledne, během kterého budeme psát dopisy, e-maily, tweety i FB posty, a to jak maďarským aktivistům, tak i premiérovi Orbánovi osobně.

Aktivismus v orbánovském Maďarsku – 17:00

Diskuse s aktivistou Adrien Beauduinem a Kateřinou Šaldovou, vedoucí advokačního oddělení Amnesty ČR. Adrien je jakožto student Středoevropské univerzity v Budapešti velmi akční na maďarské aktivistické scéně, což vedlo až k jeho zadržení během jednoho z protestů.

Flashmob na podporu maďarských neziskovek – 19:00

Po skončení diskuse společně před kavárnou vytvoříme krátký flashmob, pomocí kterého vyšleme do Maďarska vzkaz, že nám osud aktivistů není lhostejný!

0
Vytisknout
7117

Diskuse

Obsah vydání | 22. 3. 2019