Mocné britské odbory podporují drtivou většinou nové referendum o brexitu

9. 9. 2018

čas čtení 1 minuta


Z průzkumu členů mocných celostátních britských odborových svazů Unite, Unison a GMB vyplynulo, že jejich členové podporují dvoutřetinovou většinou nové referendum o brexitu. Tato ohromující zpráva zřejmě donutí opoziční corbynovskou Labouristickou stranu, aby se postavila za uspořádání nového referenda o brexitu.

 
Výsledek průzkumu mínění více než 2700 členů odborových svazů  Unite, Unison a GMB také zjistil, že jasná většina členské základny všech těchto odborových svazů podporuje setrvání Britániáe v EU. Obává se, že brexit zlikviduje množství pracovních příležítostí a povede k snížení životní úrovně v Británii.

Výsledky průzkumu byly zveřejněny před nadcházejícím výročním sjezdem britských odborových svazů, která začíná v Manchesteru v pondělí, a pouhých čtrnáct dní před výročním sjezdem Labouristické strany v Liverpoolu.

Mohlo by to být bodem obratu, kdy se Británie odvrátí od brexitu, který se v posledních týdnech a měsících jeví stále silněji jako značně šílená politická i hospodářská strategie pro tuto zemi.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
7682

Diskuse

Obsah vydání | 13. 9. 2018