Z dalšího programu: Havířov bez mešit!

ČSSD slibuje Havířov bez migrantů...

6. 9. 2018

čas čtení 2 minuty

"Co je podle havířovské ČSSD nejpodstatnější téma komunální politiky? Migranti! (foto: Martin Kmecák)," píše na Facebooku novinář Filip Zajíček.

K tomu dodává James Partridge, který vyučuje bohemistice v Oxfordu:

"Wikipedia zaznamenává o Havířovu, že 'většina obyvatel sem migrovala z jiných částí Československa, především ze Slovenska, jako imigranti, cestující za prací." Ironii ČSSD zjevně nechápe.


Andrew Stroehlein, Human Rights Watch:

Čeští sociální demokraté se snaží napodobovat ultrapravici a jako ona šířit nenávist a strach... Je to hnus a také je to politicky pošetilé: proč by si voliči vybrali kopii a ne originál?


Bob Kartous konstatuje: ČSSD je politicky kolabující a finančně bankrotující strana, vnitřně rozvrácená mezi naprostými populisty a hochštaplery Okamurova střihu, zbožně následující moudra pana prezidenta, a neschopnými kádry, reprezentovanými celou plejádou předchozích předsedů, kteří  vlastní pasivitou a otevíráním dveří populistům z politicko-marketingových projektů ztratili vlastní voličstvo, které se rekrutovalo zejména v Moravskoslezském kraji. Tento plakát je zoufalou snahou "léčit se, čím se ČSSD pokazila". Neuvěřitelná idiocie podtržená faktem, že ČSSD bojuje s migrací právě v Havířově, kde podle oficiálních statistik poklesl počet obyvatel mezi lety 1991 a 2011 o deset tisíc (takřka osmina), což je podle všeho trend, který pokračuje. Toto město naopak zoufale potřebuje obyvatele získávat, zejména proto, že obyvatelstvo lokalit, z nichž odcházejí mladí lidé za lepšími životními podmínkami, přirozeně stárne a starší lidé nutně potřebují péči. Jsem vážně zvědavý na recept paní Mgr. (!) Feberové, uvěří-li havířovští voliči této zvrácené politice a stane-li se tato žena primátorkou. Možná chce být havířovskou Marií Terezií... 

0
Vytisknout
13323

Diskuse

Obsah vydání | 10. 9. 2018