Skotská premiérka: Budu hledat způsoby, jak by Skotsko mohlo zůstat v EU

24. 6. 2016

čas čtení 1 minuta

Sturgeonová cizincům: Jste u nás vítáni

Skotská premiérka Nicola Sturgeonová zdůraznila, že volební podpora Skotů pro setrvání Británie v EU byla "výrazná"-. Jak Skoti hlasovali, je známkou rozdílu mezi Skotskem a ostatními částmi Británie. Podtrhla, že vyčlenit Británii z EU proti vůli Skotů je "demokraticky nepřijatelné". Brexit zosobňuje věcnou změnu podmínek, za nichž Skotsko hlasovalo proti nezávislosti.

Sturgeonová zdůrazňuje, že bude zkoumat všechny možnosti jak udržet členství Skotska v EU. Požádala o naléhavou schůzku s předsedou Evropské komise. Hovořila s londýnským primátorem Sadiqem Khanem, který zastává stejné názory, že by Londýn měl zůstat součástí EU.

Sturgeonová dodala, že možnost druhého skotského referenda o nezávislosti je nyní na stole. Mnoho lidí, kteří hlasovali proti nezávislosti Skotska, nyní přehodnocují své rozhodnutí ve světle anglického hlasování pro odchod z EU.

Zdůraznila: "Mou prioritou bude jednat v zájmu Skotska. Jsem hrdá na Skotsko a na to, jak jsme včera hlasovali. Řekli jsme jasně, že nechceme odejít z Evropské unie."

0
Vytisknout
5094

Diskuse

Obsah vydání | 24. 6. 2016